Firma fra Lolland vinder Region Sjællands konkurrence om deleøkonomi

Firmaet Farmbackup fra Lolland har vundet Region Sjællands idékonkurrence om det bedste deleøkonomiske projekt for virksomheder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Firmaet Farmbackup fra Errindlev på Lolland har vundet en konkurrence. 

Nemlig Region Sjællands idékonkurrence om det bedste deleøkonomiske projekt for virksomheder. Det skriver DR P4 Sjælland. 

Ideen kalder de for Shareb2b. Her kan virksomhederne via en online markedsplads få mulighed for at dele maskiner og materiel, der i perioder ikke bruges. 

- Der skal være en økonomisk fordel for dem, der går ind i projektet. Det er det, der er fordelen ved små og mellemstore virksomheder, som har nogle store, dyre kapaciteter, som de gerne vil have udnyttet noget bedre, forklarer Anders Knudsen, der er en af folkene bag, til DR. 

quote Der skal være en økonomisk fordel for dem, der går ind i projektet

Anders Knudsen, Farmbackup

Det er Anders Knudsen og hans bror, Søren Knudsen, der står bag ideen, og de håber begge, at en deleøkonomi mellem små og mellemstore virksomheder kan skabe mere vækst og dermed flere arbejdspladser.

Deleøkonomi øger velstanden

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) mener, der er store gevinster at hente for virksomheder, som kaster sig over deleøkonømi.

- Man kan udnytte maskiner og udstyr meget bedre, end man gør i dag. Det betyder rigtigt meget for de små og mellemstore virksomheder, som ikke skal bruge unødigt mange penge i dyre maskiner, siger han til DR.

Sidste år kunne Dansk Industri konkludere, at deleøkonomi øger dansk velstand med 1,7 milliarder kroner.


Nyhedsoverblik