SEAS-NVE går sammen med tre energigiganter om at danne nyt gasnet

Fire energigiganter, inklusive SEAS-NVE, vil danne et nationalt gasdistributionsselskab. Gruppen består af SEAS-NVE, Energi Fyn, Eniig og SE.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Nu kommer der et nyt nationalt gasdistributionsselskab.

For energiselskabet, SEAS-NVE, vil sammen med tre andre enerigiselskaber danne et nationalt gasdistributionsselskab. 

- Det er korrekt, at vi er fire af landets største andelsejede energiselskaber, Energi Fyn, Eniig, SE og SEAS-NVE, der på baggrund af de konkrete salgsudmeldinger blandt naturgasselskaberne, har dannet en gruppe, der er tidligt i sonderingen af muligheden for at danne et nationalt gasdistributionsselskab, lyder det fra Jesper Hjulmand, administrerende direktør, SEAS-NVE på vegne af de fire selskaber, i en skritftlig meddelelse.

quote Det er korrekt, at vi er fire af landets største andelsejede energiselskaber, Energi Fyn, Eniig, SE og SEAS-NVE, der på baggrund af de konkrete salgsudmeldinger blandt naturgasselskaberne, har dannet en gruppe

Jesper Hjulmand, administrerende direktør, SEAS-NVE

Distributionen skal forblive hos forbrugerne

SEAS-NVEs direktør forklarer, at interessen er inspireret af regeringens forsyningsstrategi, som lægger op til en styrkelse af den danske gasdistribution.

- Det ligger os på sinde, at ejerskabet af gasdistributionen forbliver på forbrugernes hænder. Vi har endvidere ekspertise i at drive og foretage langsigtede investeringer i energiinfrastruktur og konsolidere en forsyningssektor, lyder det fra Jesper Hjulmand.

- Der er dog en lang række afgørende forudsætninger, der skal falde på plads først. Vi afdækker blandt andet muligheden for samme vilkår, som var gældende, da Energinet.dk indgik aftale med DONG Energy om køb af DONG Gas Distribution A/S. Det er alt for tidligt at kommentere yderligere.


Nyhedsoverblik