Fire borgmestre vil lokke Tour de France til det nordvestsjællandske

Holbæk, Kalundborg, Odsherred og Lejre kommuner har sat spurten ind på at få verdens største cykelløb til det nordvestsjællandske.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Verdens allerbedste cykelryttere skal suse gennem den nordvestsjællandske del af regionen, når Tour de France for første gang nogensinde skal afholdes i Danmark i 2021.

Det mener borgmestrene fra Holbæk, Kalundborg, Odsherred og Lejre kommuner, der torsdag var til møde på Københavns Rådhus for at diskutere mulighederne for at få verdens største cykelløb forbi deres kommuner.

quote Jeg går i gang med at cykeltræne med det samme

Christina Krzyrosiak Hansen (S), borgmester i Holbæk Kommune

- Har netop været til møde på Københavns Rådhus med gode sjællandske kolleger. Vi har drøftet muligheden for at Tour de France går gennem Odsherred i 2021. Nu håber jeg bare, at også de franske arrangører kan se det geniale idé, skriver Thomas Adelskov (S), borgmester i Odsherred Kommune, på sin Facebookprofil.

Artiklen fortsætter under Facebookopslaget.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Holbæk borgmester, Christina Krzyrosiak Hansen (S), drømmer også om at få Tour de France gennem de nordvestsjællandske bakker.

Pressemøde om Tour de france i DK
Læs også
Så er det officielt:
Tour de France skal tværs over Sjælland
Pressemøde om Tour de france i DK
Læs også
Så er det officielt:
Tour de France skal tværs over Sjælland

- Hvis alt går, som vi håber, kommer Touren til Holbæk Kommune. Kryds fingre, skriver hun på sin Facebookprofil og tilføjer:

- Jeg går i gang med at cykeltræne med det samme!

Vil ændre ruten

Det var på et stort pressemøde den 21. februar i år, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kunne offentliggøre, at Tour de France skal afholdes i Danmark.

quote Det er en drøm, der går i opfyldelse

Lars Løkke Rasmussen (V), statsminister

- Det er en drøm, der går i opfyldelse, sagde Lars Løkke Rasmussen blandt andet på pressemødet.

- Denne mulighed faldt ikke ned fra himlen. Det er resultatet af hårdt og dedikeret arbejde. Tak til alle, der har være involveret, I har gjort et fantastisk stykke arbejde.

Men det bliver ikke kun en enkelt dag i det danske for Tour de France-feltet. Undervejs skal rytterne over tre etaper besøge både Sjælland, Fyn og Jylland, inden turen går mod syd.

Artiklen fortsætter under indslaget.

Hos Storebælt Camping & Feriecenter er der stor glæde over, at Tour de France kommer til Danmark. Det får allerede nu forventningsfulde cykelfans til at bestille overnatning.

Planen er, at anden etape af løbet skal skydes i gang i Roskilde og køre over Storebæltsbroen, inden etapen stopper i Nyborg. Etapen ventes at byde på bakkekørsel omkring Sorø og en lang sprinterstrækning over Storebæltsbroen mod opløbsfeltet.

Broløbet
Læs også
Tour de France giver håb til genoplivning af broløb
Broløbet
Læs også
Tour de France giver håb til genoplivning af broløb

Det er den rute, som de fire borgmestre nu forsøger at ændre.

- Det er en mulighed at Tour de France kommer gennem vores kommuner, skriver Carsten Rasmussen (S), borgmester i Lejre Kommune, på sin Facebookprofil.  

Tour de France transmitteres i 190 lande og har cirka 3,5 milliarder tv-seere under løbet. Der forventes at være mere end 900.000 tilskuere, som vil overvære de tre etaper i Danmark fra sidelinjen.


Nyhedsoverblik