Filmfotografen Charlotte fra Hellested indtager Hollywood

Den lokale filmfotograf Charlotte Bruus Christensen har gjort sig bemærket på den danske filmscene. Nu er hun i gang med det internationale gennembrud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Charlotte Bruus Christensen, hendes mand og deres tre små børn er netop vendt hjem til Stevns igen efter en række film i både New York, Canada og Los Angeles.

Halvandet år blev turen og familien er glade for at være hjemme igen.

- Uh, det er rigtig dejligt. Jeg tror, vi har glædet os rigtig meget til at komme hjem den her gang, siger Charlotte Bruus Christensen.

Hun er allerede kendt fra den danske filmbranche, blandt andet fra filmen Jagten, som blev hendes danske gennembrud. Siden har en række amerikanske film fulgt – senest dramaet Fences, hvor skuespiller Denzel Washington spiller hovedrollen og instruerer.

Filmen blev nomineret til fire Oscars.

- Jeg elsker, når jeg sidder ved mit kamera og kan lyssætte et ansigt, som skal passe til en historie i en scene i en følelse, som vi skal give til et publikum. Som bliver foreviget i det øjeblik, siger hun.

En dør åben til Hollywood

Allerede som ung teenager viste Charlotte Bruus Christensen, hun ville ind for filmens verden, men at hun skulle ende som en prisvindende cheffotograf på de helt store produktioner, stod dog ikke ligefrem i kortene.

Slet ikke i den industri, hvor meget få kvinder styrer de store kamerahold

- Jeg bruger altid noget af mig selv og fra dér, hvor jeg kommer fra og der har bare været en dør åben til Hollywood, hvor de måske netop har ledt efter noget af det nærvær, fortæller filmfotografen.

Arbejdede sammen med Steven Spielberg

Charlotte Bruus Christensen har også stået for billedsiden på filmen Kvinden i Toget med Steven Spielberg som producer. Også skuespiller og instruktør Ben Affleck, har hun arbejdet sammen med.

Lige nu holder Charlotte og resten af familien en velfortjent ferie hjemme i Danmark

- Min arbejdsdrøm er at få lov at arbejde på manuskripter, som jeg føler, jeg kan engagere mig i, det vil sige  personlige, humane historier om familie,  noget,  som folk kan identificere sig med, siger hun.


Nyhedsoverblik