Fik fire års fængsel for millionsvindel: Eks-præst anker dom

En 52-årig kvinde brugte 8,7 millioner kroner, som tilhørte en dement kvinde, som hun var økonomisk værge for. Det fik hun fire års fængsel for.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Præsten Ingrid Marten Trolle-Monsen modtog for nylig en dom på fire års fængsel af en enig domsmandsret i Retten i Næstved.

Her var hun tiltalt for at have stjålet 8,7 millioner kroner fra sin demente faster, alt imens hun varetog en rolle som økonomisk værge for den demente kvinde.

Men Ingrid Marten Trolle-Monsen har bestemt sig for at prøve lykken foran dommerne endnu engang, da hun kort efter hammeren faldt besluttede at anke sagen til landsretten. Det skriver Sjællandske.

Nægtede sig skyldig

Under hele retssagen, som varede over tre omgange, nægtede præsten sig skyldig. Ingrid Marten Trolle-Monsen forklarede sig med, at hun har brugt de mange penge på at forvalte den ældre kvindes formue ved at købe et stort hus i Skælskør, som hun yderligere har istandsat for flere millioner kroner af den demente kvindes penge. Huset står i præstens og hendes kones navne - og ikke i den ældre dames.

Dommeren og de to lægmænd var enige om, at Ingrid Marten Trolle-Monsen ikke har forsøgt at beskytte sin fasters formue, men at hun derimod har stjålet den til egen vinding.

Derfor besluttede de, at præsten skal fire år bag tremmer, og at huset i Skælskør skal konfiskeres.


Nyhedsoverblik