Festivals forbud mod lattergas er populært blandt de unge

Vig Festival har forbudt de populære sifonpatroner, der bruges som rusmiddel. Det er en beslutning, som de unge på festivalen støtter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Vest for festivalpladsen i Vig ligger Camp Rio. Det er her, størstedelen af de unge festivaldeltagere har slået sig ned.

Lige siden festivalens start har vagter gået rundt i området for at finde ud af, om nogle af gæsterne har haft de små lattergaspatroner med. Indtil videre har festivalen og politiet endnu ikke konfiskeret nogle patroner, og det er positivt, mener flere af de unge, der heller ikke har kunne få øje på de små patroner.

- Jeg har ikke set eller hørt noget. Vi har faktisk snakket om, at ingen har set patroner nogle steder, siger 17-årige Marie Magnussen fra Torup.

Populær beslutning

Blandt de unge har festivalens forbud mødt stor opbakning. Flere af dem mener, at det ikke hører til på en festival.

- Det er for dumt. Mange har ikke prøvet det før, og de er for fulde imens, siger Marie Magnussen.

19-årige Lau Viskum Nielsen fra Holbæk har selv prøvet at tage lattergas en enkelt gang, men heller ikke han mener, at lattergasen hører til på en festival. Derfor er han glad for festivalens beslutning.

- Det viser jo, at festivalen gerne vil have, at deres festivalgæster er sikre. At de skal have det sjovt i stedet for, det er med alle de her ting, som man opfatter som skadelige. Jeg synes, det er fedt, at festivalen går ind og gør det, siger Lau Viskum Nielsen .

18-årige Asta fra Vig er positivt overrasket over, at hun ikke har oplevet nogen tage gas.

 

Ubredt blandt de unge

Selvom festvialens forbud har mødt stor opbakning, bekræfter de unge, at patronerne er et udbredt fænomen. Flere af dem, TV ØST har talt med, indrømmede, at de har prøvet lattergas flere gange. De ville dog ikke stille op med navn.

- Jeg har prøvet det tre gange, men jeg synes, man skal passe på, når man er på festival og blander det med alkohol, fortæller én af dem, TV ØST har talt med.

 


Nyhedsoverblik