For sjette år i træk: Festival skal få børn og unge til at læse mere

I Odsherred skal en intens uge med litteratur og læsning få børn og unge til at åbne bøgerne oftere. Der er nemlig litteratur- og læsefestival.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Børn og unge skal læse mere.

Det er målet med den årlige litteratur- og læsefestival i Odsherred Kommune, hvor forfattere som Jesper Wung-Sung skal fange deres opmærksomhed.

Det skete blandt andet tirsdag på Odsherred Gymnasium, hvor Jesper Wung-Sung læste op foran en fyldt aula.

quote Når de først har læst en bog, så har de lyst til at læse en mere

Anne-Marie Donslund, arrangør af litteratur- og læsefestivalen

- Jeg synes, det er spændende, fordi man hører ham og ikke bare fra lærerne, at sådan her er han og den her bog har han lavet. Og du skal læse den her. Men når man hører ham i virkeligheden, får man lidt mere lyst til det, siger Sif Krossing Christensen, der er elev på Odsherred Gymnasium.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sif Krossing Christensen fra gymnasiet i Odsherred får mere lyst til at læse en af Jesper Wung-Sungs bøger, efter hun har hørt ham læse op fra en af sine bøger.
Sif Krossing Christensen fra gymnasiet i Odsherred får mere lyst til at læse en af Jesper Wung-Sungs bøger, efter hun har hørt ham læse op fra en af sine bøger. Foto: Peter Kryger - TV2 ØST

Sjette år i træk

Men arrangementerne er ikke kun forbeholdt gymnasiet. Både biblioteker og kulturhuse såvel som kirker og svømmehallen i Vig indgår i festivalen.

- I svømmehallen kan man opleve digte- og poesioplæsning, mens man svømmer, siger Anne-Marie Donslund, der er arrangør af festivalen.

Awara Sofus
Læs også
Ung forfatter går i Kierkegaards fodspor: - Jeg har arbejdet på bogen dag og nat i syv år
Awara Sofus
Læs også
Ung forfatter går i Kierkegaards fodspor: - Jeg har arbejdet på bogen dag og nat i syv år

Det er sjette år, at festivalen afholdes. Og det har betydet øget udlån på bibliotekerne i månederne efter festivalen.

- Når børnene har mødt forfatteren, der har skrevet den her bog, som de har hørt om, så har de faktisk lyst til at læse den. Og når de først har læst en bog, så har de lyst til at læse en mere, siger Anne-Marie Donslund.

Litteratur skal modvirke ensomhed

Ifølge Odsherred Kommune kan litteraturen være med til at modvirke ensomhed og lavt selvværd blandt børn og unge, fordi det kan give anerkendelse hos den enkelte elev. Derfor mener kommunen, at det er vigtigt at introducere både de mindste og de største elever for litteraturen.

VordingBOGmesse
Læs også
Ny bogmesse sætter fokus på lokale forfattere
VordingBOGmesse
Læs også
Ny bogmesse sætter fokus på lokale forfattere

Og de mindste blev tirsdag draget ind i en troldeverden på Odsherred Kunstmuseum. Her handlede det om at bruge sin fantasi og skabe sin egen troldeverden ud fra Halfdan Rasmussens fortælling Fem små troldebørn. Og det var noget sjovere, end den matematiktime, de ellers skulle have haft.

- Det er meget sjovere, siger Eia Schmidt Nielsen, der går i 2. klasse på Sydskolen Asnæs.

Festivalen løber frem til den 9. november.

Eia Schmidt Nielsen fra 2. klasse på Sydskolen Asnæs skulle i dag skabe sin egen troldeverden. Og det var noget sjovere end en matematiktime.
Eia Schmidt Nielsen fra 2. klasse på Sydskolen Asnæs skulle i dag skabe sin egen troldeverden. Og det var noget sjovere end en matematiktime. Foto: Peter Kryger - TV2 ØST

Nyhedsoverblik