Fem år gammelt mord i Faxe Ladeplads: Mordvåben fundet

For fem år siden blev 47-årige Peter Richter Andersen skudt og parteret i Faxe Ladeplads. Nu er mordvåbnet blevet fundet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det var et meget makabert syn, der mødte politiet, da de mødte op på en sommerhusgrund i Faxe Ladeplads i august 2011. Her fandt de nemlig den 47-årige blikkenslager Peter Richter Andersen, der var blevet skudt og efterfølgende parteret i 75 dele.

Siden blev offerets bror, Jesper Richter Andersen, anholdt og idømt 15 års fængsel for mordet, men det lykkedes aldrig politiet at finde mordvåbnet. Ikke før nu i hvert fald.

Ifølge Ekstra Bladet dukkede våbnet – en ni millimeter pistol – op i en garage til et parcelhus i Vindinge. Her lå våbnet i en rygsæk sammen med to andre pistoler hos en 45-årig tidligere ven til broren Jesper Richter Andersen.

Det var Midt- og Vestsjællands Politi, der fandt våbnet i Vindinge, 12. oktober. De slog til på adressen efter et tip op, at den 45-årige mand havde våben i huset.

Vidste ikke, der var våben i rygsækken

Den 45-årige har fortalt politiet, at broren dukkede op i tiden omkring drabet og bad vennen om at opbevare rygsækken, der var låst med to hængelåse. Og et år efter sin fængsling skulle Jesper Richter Andernsen angiveligt have ringet til den 45-årige og bedt ham om at pakke rygsækken ind i plastik, så den ikke blev fugtig.

Men nu er våbnet altså kommet frem i lyset, og det kan betyde, at Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi genoptager efterforskningen af sagen.

- Når vi får alt materialet, vil vi vurdere, om oplysningerne giver anledning til en fornyet efterforskning, siger vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen til avisen.

Nægter sig skyldig

Den 45-årige mand, der havde opbevaret våbnet, blev anholdt og dagen efter varetægtsfængslet. Han nægter at have vidst, hvad der lå i rygsækken, men der er alligevel rejst tiltale for både våbenbesiddelse og for at skjule gerningsvåbnet.

- Jeg vidste ikke, hvad der var i tasken. Jeg har ikke tænkt over det. Jeg vidste, at Jesper (broren til offeret, red.) var dømt og regnede med, at politiet havde fundet det, de skulle, sagde den 45-årige i retten ifølge Ekstra Bladet.

Jesper Richter Andersen har altid nægtet at have slået sin bror ihjel, og det gør han stadig.


Nyhedsoverblik