Faxe Kommune nægter at ændre procedure om spildevand

Faxe Kommune vil ikke lave reglerne om spildevand om, selvom kommunen nu er udsat for hård kritik.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I Faxe Kommune lyder der massiv kritik fra flere husejere og medlemmer af foreningen Fair Spildevand.

De kritiserer, at kommunen kan udstede påbud om et rensningsanlæg, selvom kommunen ikke kan bevise, at husejerne rent faktisk forurener.

Kritikken preller af på Ivan Lilleeng (KONS.), der er formand for Teknik – og Miljøudvalget i Faxe Kommune.

quote Vi måler ikke på de enkelte ejendomme, fordi det vil være meget kostbart at lave sådan en analyse på 1800 husstande.

Ivan Lilleeng, Konservative

- Som det er nu, så bliver spildvand flere steder ført gennem til Trix-tank, men den renser ikke tilstrækkeligt. Hårshampoo og vaskemiddel løber lige ud i vandløbene. Derfor er der behov for rensningsanlæg, siger han til TV ØST.

Slagelse-model ikke en løsning

I Slagelse Kommune skal kommunen ind for at bevise, at husejernes spildevand rent faktisk forurener, før kommunen kan udstede et påbud, men den løsning er Teknik – og Miljøformanden ikke varm på.

- Vi måler ikke på de enkelte ejendomme, fordi det vil være meget kostbart at lave sådan en analyse på 1800 husstande. Den udgift vil vi ikke pålægge skatteborgerne. Indirekte beder vi så nogle borgere i byen, der allerede har betalt for deres spildevand, betale for folk der bor på landet. Det er ikke rimeligt, og det vil vi ikke være med til, siger Ivan Lilleeng (KONS.)


Nyhedsoverblik