Faxe betaler mindst til kontanthjælpsmodtagere

Faxe Kommune er den kommune i Danmark, hvor kontanthjælpsmodtagere står til at få den laveste økonomiske støtte til uforudsete udgifter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Grænsen for at være fattig svinger fra til kommune til kommune.

Det har nemlig stor betydning for de særlige ydelser til uforudset udgifter, som kontanthjælpsmodtagere kan få.

Faxe Kommune er den kommune i hele Danmark, som giver den laveste økonomiske støtte til uforudset udgifter. En enlig over 30 år kan få 2000 kroner til uforudsete udgifter til eksempelvis en knækket tand, mens et ægtepar kan få 3800 kroner.

Kommer du som kontanthjælpsmodtager med en regning på en uforudset udgifter, der ligger over de pågældende beløb, ja, så risikerer du, at du ikke kan få økonomisk støtte af kommunen. Det er vel at mærke såkaldte vejledende rådighedsbeløb.

quote Det er stadigvæk sådan, at hvis du kommer med dårlige tænder, så bliver vurderingerne taget op individuelt

Finn Hansen (S), formand for beskæftigelsesudvalget i Faxe Kommune

Får dobbelt så meget i støtte

Finn Hansen (S), formand for beskæftigelsesudvalget i Faxe Kommune, er overrasket over, at man er den kommune i hele Danmark, som yder den laveste støtte til uforudset udgifter.

Hos nabokommunen Stevns kan man som kontanthjælpsmodtager nemlig få over dobbelt så meget i støtte.

- Da vi fik indstillingerne fra forvaltningen, fik vi af vide, at de 2000 kroner, som en enlig ville få, ville ligge tæt op af det, som man får i nabokommunerne. Så det overrasker mig, at Stevns Kommune ikke ligger længere nede. Jeg troede, at forvaltningerne snakkede sammen om, hvad der er rimeligt. Det er åbenbart ikke sket, siger Finn Hansen til TV ØST.

Ingen planer om at skære i støtten

Har I planer om at sætte det vejledende rådighedsbeløb yderligere ned?

- Nej, under ingen omstændighed. Det er stadigvæk sådan, at hvis du kommer med dårlige tænder, så bliver vurderingerne taget op individuelt. Det er der ingen tvivl om, svarer formanden for beskæftigelsesudvalget.

Hvorfor har man så brug for et vejledende rådighedsbeløb?

quote Vi har i Faxe Kommune besluttet at alle skal være lige, og så kan man altid diskutere, om beløbet er for højt eller for lavt

Finn Hansen (S), formand for beskæftigelsesudvalget i Faxe Kommune

- Det skete på grund af den nye integrationslov. Men vi har i Faxe Kommune besluttet, at alle skal være lige, og så kan man altid diskutere, om beløbet er for højt eller for lavt, siger han.  

Et politisk signal

Er der et politisk signal ved at sætte grænsen ved 2000 kroner?

- Ja, det må der jo være, svarer Finn Hansen og tilføjer:

- Men vi har i hvert fald ikke modtaget nogen klager i 2016. Det er stadigvæk sådan, at hvis du kommer med dårlige tænder, så bliver vurderingerne taget op individuelt. Det er der ingen tvivl om.

Finn Hansen har besluttet, at han nu vil kontakte forvaltningen i forhold til den lave økonomiske støtte.

- Når der kommer medieomtale, så tager vi den selvfølgelig op på vores næste møde under eventuelt, og så kan det være, der kommer en sag ud af det. Det er klart noget, som vi vil kigge på igen, siger han.


Nyhedsoverblik