Faster i opråb på Facebook: - I den ene hånd er stofferne, i den anden er jeres liv

Vestskolen i Haslev havde ekstraordinært åbent i går for at give eleverne mulighed for at samles om sorgen over deres 15-årige kammerats død. Foto: Toke Grøndal - TV ØST

Et opslag fra fasteren til den afdøde 15-årige Adam Buk spreder sig på Facebook. Hun opfordrer unge til at holde sig fra stofferne.

Natten til torsdag måtte 15-årige Adam Buk opgive kampen. Han afgik ved døden efter at have indtaget stoffet MDMA for knap to uger sigen.

Og det har fået hans faster, Malene Steffensen, til at skrive en rørende besked på Facebook, som lige nu spreder sig hurtigt. Hun advarer andre unge mod at lade sig friste af stoffer.

- Hvis I en dag står derude og måske ikke tør sige fra overfor kammeraterne, så kig på jeres hænder. I den ene hånd er stofferne, i den anden er jeres liv, skriver hun.

- Hvis du vælger stofferne, kommer du måske ikke tilbage til livet. Hvad vælger du?

- I aner ikke, hvad det indeholder

Opslaget er delt over 32.000 gange, og et hav af mennesker har skrevet kondolencer til familien.

Malene Steffensen skriver også, at hendes nevø Adam Buk bare troede, at han skulle have en sjov oplevelse, men at det endte fatalt.

- Han troede, han skulle have en sjov oplevelse – det som I alle tror, man får, når man indtaget stoffet. Hold jer langt væk fra det… I aner ikke, hvad det indeholder, skriver hun og slutter:

- Pas godt på jer selv. 

Kondolencerne vælter ind

Adam Buks død har også fået andre end hans familie til tasterne. Overalt på de sociale medier vælter de medfølende tilkendegivelser ind. Det er tydeligt, at det er en sag, der påvirker vidt og bredt. Flere har også brugt sagen som en anledning til at tage en snak med deres børn om stoffer. 

 Mange fremhæver, at de ikke kan forestille sig noget værre end at miste et barn - mens andre selv prøvet det på egen krop og dermed virkelig kan forstå, hvad familien nu skal igennem. 

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App