Far til OL-guldvinder: Det havde jeg ikke turde drømme om

Benny Damgaard fra Rødby, far til håndboldspiller Michael Damgaard, kunne næsten ikke tro det, da hans søn vandt OL-guld i RIO.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det er simpelthen så stort. Nu begynder det langsomt at gå op for os, hvad der er sket i går. Nu kommer følelserne, siger Benny Damgaard til TV ØST.

Benny Damgaard er far til 26-årige Michael Damgaard, der til dagligt spiller i den tyske håndboldklub SC Magdeburg. Søndag aften vandt Micael Damgaard sammen med resten af det danske herrehåndboldlandshold OL-guld, da de besejrede Frankrig 28-26.

quote Det er simpelthen så stort. Nu begynder det langsomt at gå op for os, hvad der er sket

Benny Damgaard, far til Michael Damgaard

Benny Damgaard fra Rødby sad og så finalen med venner og bekendte, og han har stadig ikke helt forstået, at det rent faktisk lykkedes håndboldherrerne at vinde.

- Det er simpelthen så stort at vide, at Michael er en del af en guldmedalje, og de spiller nationalmelodien til ære for alle 14 spillere, som han er en del af, siger Benny Damgaard.

En ægte håndboldfamilie

Det med, at Michael Damgaard skulle blive håndboldspiller, har nok ligget lidt i kortene fra start.

Både hans tre søskende og hans far spiller eller har spillet håndbold. Derfor er der blevet brugt rigtig mange timer på sporten i hjemmet i Rødby.

- Der er blevet spillet rigtig meget i køkkenet i deres yngre dage, må vi nok sige. Der er blevet spillet op ad dørene, hvor én var målmand, og én skød på mål. På et tidspunkt tror jeg faktisk, at vi var løbet tør for vaser i huset. De var smadret alle sammen, fortæller Benny Damgaard.

Begyndte til håndbold som 4-årig

Michael Damgaard begyndte til håndbold som 4-årig i Rødby HK for 22 år siden. Men at det skulle gå fra smadrede vaser til en OL-guldmedalje, ja, den havde Benny Damgaard ikke lige regnet med.

quote Han blev tysk pokalmester i april med Magdeburg, han fik en datter den 24. juni, og nu får han OL-guld

Benny Damgaard, far til Michael Damgaard

- Det havde jeg ikke engang turde tænke på, drømme om eller håbe på.

Flere medaljer på vej til sønnen

Han er dog ikke i tvivl om, at der er mange flere medaljer på vej til sønnen. 2016 har allerede været et stort år for Michael Damgaard.

- Han har haft et år, der overgår hans vildeste fantasi. Han blev tysk pokalmester i april med Magdeburg, han fik en datter den 24. juni, og nu får han OL-guld, siger Benny Damgaard.

Ud over Michael Damgaard, så er der tre andre spillere fra guldholdet, der er fra vores område. Lasse Swan Hansen kommer fra Store Heddinge, Mads Mensah Larsen fra Holbæk og så Mads Christiansen fra Næstved med en fortid i TMS Ringsted.


Nyhedsoverblik