Museum Vestsjællands folk inviterede i dag til en lokal omgang nak og æd.
Her var der nemlig hjemmelavede fasanpølser på menuen, hvor børn kunne komme og skabe pølserne helt fra bunden.
- Jeg synes, det er en god idé. Og det er godt, at de ved det, så de ikke bliver så naturforskrækkede, siger Inger Sonne fra Holbæk, der har taget sit barnebarn med.
Artiklen fortsætter under billederne.
For de fleste børn var ledsaget af bedsteforældre, men der var også en far, der mener, at børn lærer mest sammen med andre børn.
- Det er, som om de tager lidt mere til sig. Jeg kunne sagtens gøre det derhjemme, men det ville nok ikke have samme effekt, som når de kommer ud blandt andre mennesker med andre børn, siger Martin Lundberg fra Holbæk.
Børn er ikke så sarte
Og hvordan laver man så fasanpølser?
- Det er et antal døde, flåede fasaner, hvor man får fasanbrystet. Og så får det hakket i kødhakkeren, og så blander jeg det med lidt almindelig fars. Og så skal jeg have lavet en lidt frikadellelignende fars ud af det, siger Katrine Brandstrup, der er museumsformidler hos Museum Vestsjælland.
Artiklen fortsætter under billederne.
Og børn er sådan set ikke så sarte, som man måske går og tror.
- De ser jo meget af det på fjernsyn, så jeg tror, de ser mere, end vi regner med, lyder det fra Annette Persson fra Holbæk, der var mødt op.
De tager en to-tre timer at lave fasanpølser fra bunden, men så skulle smagen også være helt i top.