Familielægen går på pension: Nu skal 1.700 patienter flytte læge

Endnu en læge går på pension i Lolland Kommune. Det betyder, at 1700 patienter nu skifter deres praktiserende læge ud med en udbudsklinik

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den traditionelle familielæge er en uddøende race på Lolland.

Den 2. januar gik endnu en praktiserende læge på pension i Nakskov, uden at en ny praktiserende læge overtager klinikken. Derfor er 1.700 nye patienter nu på vej til udbudsklinikken Nordic Medicare i Nakskov

- Det bliver nødvendigt for de mennesker, som nu kommer herover i den her klinik, at de forbereder sig på, at de ikke får den samme læge hver gang, siger Johnny Sühler fra Nakskov, der er patient hos Nordic Medicare. 

quote Vi holder heller aldrig ferielukket, så det skulle være muligt at få en tid hos en af vores læger

Christian P. Riewerts Eriksen, administrerende direktør i Nordic Medicare

Med de nye patienter bliver Nordic Medicares klinik i Nakskov den største af sin slags i Lolland Kommune, med knap 10.000 patienter.

- Vi glæder os til at tage imod de her patienter. Vi vil blive ved med at sætte nye standarder i markedet. For os handler det nemlig ikke bare at sikre lægedækning, siger Christian P. Riewerts Eriksen, administrerende direktør i Nordic Medicare.

Nej tak til privatklinik i Nakskov

For at håndtere de knap 10.000 patienter vil Nordic Medicare øge den faste lægestab med to fastansatte læger, så der i alt er 12 læger til at varetage de mange patienter.

De får også mere plads, når de flytter ned på 1. salen i den gamle hospitalsbygning, og de udvider telefontiderne

- Vi øger vores telefoniske tilgængelighed, så man kan kontakte os alle hverdage 08.00 og 18.00, og man kan faktisk også ringe herind både lørdag og søndag mellem 08.00 og 13.00. Vi holder heller aldrig ferielukket, så det skulle være muligt at få en tid hos en af vores læger, siger Christian P. Riewerts Eriksen. 

Læs også
Lægemangel koster kassen: Patienter må sendes ud af regionen
Læs også
Lægemangel koster kassen: Patienter må sendes ud af regionen

Nordic Medicare er bare en af de udbudsklinikker, som er opstået, fordi man ikke kan få praktiserende læger til at åbne praksisser i yderområderne af regionen. 

- Derfor har vi været nød til at gå andre veje, og der har vi så udbudt de her ledige ydernumre, som er knyttet til en lægepraksis, så vi sikre at alle borgerne i området har en læge, siger Christina Sjøberg Lundgren, Praksisdirektør for Primær Sundhed i Region Sjælland.

Udskældt udbudsklinik

Men udbudsklinikkerne, som eksempelvis Nordic Medicare, har været meget udskældte.

quote Vi har omkring 40.000 patienter i Region Sjælland og cirka 190.000 konsultationer om året, så der vil komme klager. Det kan hverken vi eller almene praktiserende læger undgå

Christian P. Riewerts Eriksen, administrerende direktør i Nordic Medicare

For nylig modtog TV ØST tal fra de praktiserende lægers organisation, PLO, som gennem en aktindsigt hos Regions Sjælland, har fået tal der viser, at Nordic Medicare får næsten dobbelt så mange serviceklager, i 2016, i Region Sjælland, sammenlignet med de almene praktiserende læger.

- Det er korrekt, at der i 2016 har været 13 serviceklagersager her i Region Sjælland. Det vil vi naturligvis arbejde på at forbedre. Men vi har omkring 40.000 patienter i Region Sjælland og cirka 190.000 konsultationer om året, så der vil komme klager. Det kan hverken vi eller almene praktiserende læger undgå, siger Christian P. Riewerts Eriksen.

Serviceklager handler om, hvordan en patient oplever en konsultation hos sin læge og ikke om selve behandlingen har været korrekt.

Ingen medhold i klagesager

Nordic Medicare har på den anden side indhentet tal fra Patienterstatningen, der viser, at de ikke er blevet dømt til at udbetale en eneste erstatning for fejlbehandling af patienter i Region Sjælland, siden de åbnede for tre år siden. 

Læger pendler til Nysted
Læs også
Vil løse lægemangel: Læger pendler 150 kilometer til klinik i særlig bus
Læger pendler til Nysted
Læs også
Vil løse lægemangel: Læger pendler 150 kilometer til klinik i særlig bus

- Vi må bare konstatere, at når man ser på kvaliteten af vores arbejde, så er der aldrig nogen patienter, der har der har fået medhold i deres klager her i Region Sjælland. Så fagligt har vi løst vores opgave, siger Christian P. Riewerts Eriksen.

Praksisdirektør for Primær Sundhed i Region Sjælland, Christina Sjøberg Lundgren, mener heller ikke at de 1.700 nye patienter i Nakskov, skal være bekymret for skiftet.

- En udbudsklinik arbejder efter nøjagtig de samme regler og overenskomster som en almen praksis, og det har vi lagt meget vægt på, at kvaliteten skal være den samme, siger Christina Sjøberg Lundgren.


Nyhedsoverblik