Familie til elever på Sydskolen: - Det kommer for tæt på

Kundby-pigen planlagde angiveligt et bombeangreb mod en gallafest på Sydskolen i Fårevejle. Det skræmmer familiemedlemmer til elever på skolen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den 8. januar 2016 skulle der være gallafest på Sydskolen i Fårevejle for eleverne i 7. til 9. klasse. En fest, som også angiveligt var et af Kundby-pigens tiltænkte terrormål.

At festen skulle have været mål for et bombeangreb er ubehageligt at tænke på for blandt andet Ulla Christiansen, der har to børnebørn på Sydskolen. Det ene af dem skulle nemlig have været med til festen.

quote Jeg kan ikke lide det. Det kommer for tæt på, når man har børnebørn på skolen

Ulla Christiansen, har to børnebørn på Sydskolen

- Jeg kan ikke lide det. Det kommer for tæt på, når man har børnebørn på skolen. Jeg synes, det er frygteligt, at sådan noget kan foregå i vores lille by. Men heldigvis skete der ikke noget, siger hun til TV ØST.

Den 16-årige pige fra Kundby er tiltalt for at have forberedt sig på at fremstille en eller flere bomber, som skulle bruges til terrorhandlinger på Sydskolen den 8. januar og Carolineskolen i København den 8. februar. Planerne blev ifølge anklageskriftet forpurret, fordi hun ikke modtog ordre til at udføre angrebet, og fordi hun blev kontaktet af politiet.

Læs også
Kundby-pige afventede ordrer udefra: Havde datoer klar til at bombe skoler
Læs også
Kundby-pige afventede ordrer udefra: Havde datoer klar til at bombe skoler

Er blevet mere utryg

Simon Męski har en bror på Sydskolen i Fårevejle, og han fortæller, at især hans mor har været berørt af terrorsagen.

- Min mor har været nervøs over at sende min bror i skole igen. Hun er blevet mere utryg ved stedet, kan man sige, siger han.

quote Min mor har været nervøs over at sende min bror i skole igen. Hun er blevet mere utryg ved stedet

Simon Męski, har en bror på Sydskolen

Kundby-pigen gik på Sydskolen frem til sommerferien 2015, men skiftede derefter til en anden skole. Det forlyder, at hun gerne ville tilbage til skolen og de gamle kammerater, men da hun i mellemtiden var konverteret til islam og havde ændret sig, følte hun sig afvist. Mange af de gamle klassekammerater syntes, at hun var blevet lidt mærkelig, fortalte hendes tidligere bedste veninde fra Sydskolen i Fårevejle til Station 2 sidste år.

I december 2015 kulminerede konflikten med de tidligere skolekammerater, blandt andet fordi hun ifølge flere kilder ikke var velkommen til gallafesten i januar 2016.

Sagen begynder ved Retten i Holbæk den 7.  april.

kundby2.jpg
Læs også
Hvem er den 16-årige pige fra Kundby?
kundby2.jpg
Læs også
Hvem er den 16-årige pige fra Kundby?

 

Forstå Kundby-sagen på to minutter.

 


Nyhedsoverblik