Falsk skoleindsamling snød borgere i Asnæs

I Asnæs er flere borgere blevet snydt af to drenge, der har udgivet sig for at samle ind til et skoleprojekt på Sydskolen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Et par unge drenge har lavet en indsamling for Sydskolen i Asnæs, men indsamlingen viser sig at være falsk.

Drengene har både opsøgt private borgere og erhvervsdrivende i byen.  

Det skriver Sjællandske.

Sydskolen fik en henvendelse fra en borger, som undrede sig over indsamlingen, og her kunne afdelingslederen på Sydskolen, Birthe Slott Nielsen, fortælle, at skolen ikke samler ind i øjeblikket. 

quote Jeg er ked af, at skolen bliver misbrugt til formålet, da vi gerne vil have støtte fra borgerne i fremtiden

Birthe Slott Nielsen, afdelingsleder på Sydskolen i Asnæs

Den sidste hændelse fandt sted i uge 6, og drengene skydes til at være 12 til 16 år, hvilket passer til klassetrinene 7. til 9. klasse, hvis man spørger afdelingslederen. 

- Jeg er ked af, at skolen bliver misbrugt til formålet, da vi gerne vil have støtte fra borgerne i fremtiden, siger Birthe Slott Nielsen, afdelingsleder på Sydskolen i Asnæs, til TV ØST. 

- Vi ved ikke, hvem drengene er. Det kan jo være nogen fra skolen, tidligere elever eller nogen helt udefra, fortsætter hun. 

Endnu et tilfælde

For at finde ud af noget mere omkring indsamlingen tog Birthe Slott Nielsen kontakt til SuperBrugsen i byen, borgere og lærere.

Her blev hun gjort opmærksom på, at der var endnu en indsamling i gang, som ikke var godkendt af skolen. Det drejede sig om elever fra skolen, der solgte tegninger i byen. 

Da det ikke var iværksat af skolen, blev der handlet hurtigt, og de berørte elever blev gjort opmærksomme på, hvordan de skal bære sig ad en anden gang, hvis de får lyst til at starte en indsamling. 

quote Sagen er ikke meldt til politiet, men hvis vi finder drengene, vil vi først og fremmest tage fat i forældrene og skabe en kontakt den vej

Birthe Slott Nielsen, afdelingsleder på Sydskolen i Asnæs

Samarbejde med de erhvervsdrivende 

I forhold til sagen om drengene er der indtil videre sendt beskeder ud på skolens intra- og forældrenet for at gøre opmærksom på problemet. 

- Sagen er ikke meldt til politiet, men hvis vi finder drengene, vil vi først og fremmest tage fat i forældrene og skabe kontakt den vej, siger Birthe Slott Nielsen. 

Derudover vil Sydskolen tage kontakt til Centerforeningen i Asnæs, som skal informere de erhvervsdrivende om kommende indsamlinger. 

Det skal også gøres klart, hvilke forventninger der er til en indsamling, herunder hvad man kan tillade sig at sælge eller samle ind til. 

- Vi kunne godt tænke os en procedurerplan for eleverne. Det kan være at give dem noget legitimation og et telefonnummer, som de erhvervsdrivende kan ringe på, hvis der er brug for det, siger afdelingslederen.  

Læs også
Kommune klar til at tage imod alle elever fra lukket friskole
Læs også
Kommune klar til at tage imod alle elever fra lukket friskole

 


Nyhedsoverblik