Falck: Strejke er helt uacceptabelt

Det er uacceptabelt, at Falck-redderne valgte at nedlægge arbejdet i vrede over deres nye overenskomst, lyder det fra Falck-ledelsen selv.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Onsdag valgte Falck-redderne i store dele af Region Sjælland at nedlægge arbejdet, fordi de var vrede over deres nye overenskomst. Men fredag aften genoptog redderne dog arbejdet igen.

Falck-ledelsen tilbød nemlig de utilfredse reddere at komme til forhandling på tirsdag i den kommende uge på betingelse af, at redderne optog arbejdet. Forhandlingerne skal handle om, hvordan Falck implementerer den nye overenskomst.

- Det er selvfølgelig glædeligt, at arbejdet bliver genoptaget. Men det er helt uacceptabelt, at arbejdet har været nedlagt, og de ikke har overholdt spillereglerne, siger Morten Jeppesen, kommunikationschef i Falck, til TV ØST.

quote Vi er mildest talt overrasket over de mange arbejdsnedlæggelser

Morten Jeppesen, kommunikationschef i Falck

Han understreger, at ledelsen undervejs i forløbet har holdt sig til spillereglerne i forhold til den demokratiske proces.

- Vi har hele tiden haft en udstrakt hånd til redderne, siger Morten Jeppesen og tilføjer:

- Vi er mildest talt overrasket over de mange arbejdsnedlæggelser, som er fundet sted rundt omkring i landet.

Døgnvagt uden søvn

Tirsdag mødes redderne med ledelsen i Falck, men redderne skal ikke forvente en, stor genforhandling af deres overenskomst.

Derfor skal redderne ikke umildbart forvente, at en døgnvagt uden søvn, som især var grund til arbejdsnedlæggelse, bliver sløjfet. 

Falckreddere strejker
Læs også
Falck-reddere kører igen efter flere dages arbejdsnedlæggelse
Falckreddere strejker
Læs også
Falck-reddere kører igen efter flere dages arbejdsnedlæggelse

- Jeg kommer ikke til at gå i detaljer om den kommende dialog, men det bliver ikke en genåbning af overenskomsten, fortæller Morten Jeppesen og tilføjer:

- Overenskomsten står ved magt.

Derfor vil man ifølge Morten Jeppesen nu forsøge at finde løsninger, som kan sikre, at døgnvagten vil blive implementeret på den bedst mulige måde.

Forbavsende få berørt af strejke

Det var ifølge Region Sjælland forbavsende få patienter, der var berørt af strejken.

Redderne har faktisk været gode til at holde regionens patienter ude af den her strejke, sagde Benny Jørgensen, præhospital direktør i Region Sjælland, til TV ØST onsdag.

Og det handler måske om, at man sætter et nødberedskab ind til akutte situationer, når redderne strejker. 

- Falck har oprettet et nødberedskab, som de altid gør i forbindelse med de her strejker. Og det betyder, at de er i stand til at køre alle vores akutte patienter, fortalte Benny Jørgensen. 


Nyhedsoverblik