Falck sælger sine lægehuse

Falck sælger sine lægehuse - heriblandt det, der ligger i Vordingborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Falck sælger nu sine 12 lægeklinikker i Falck Lægehuse samt de tilknyttede selskaber vikarbureauer VikTeam og Sirculus, der tilbyder psykiatrisk behandling.

Falck har lige nu et lægehus i Vordingborg.

Falck meddelte i februar, at virksomheden igangsatte en strategisk gennemgang af sin lægehusforretning.

- Vi forenkler Healthcare-forretningen i tråd med det, vi gerne vil med hele Falck fremadrettet. På Healthcare-området i Danmark skal Falck fremover koncentrere sig om sundhedsydelser til forebyggelse og hurtig afhjælpning af arbejdspladsrelateret sygdom, hvor vi bl.a. via vores 135 klinikker årligt gennemfører mere end én million behandlinger, siger Jakob Riis, CEO i Falck, i en pressemeddelelse.

- Der er afgjort et potentiale i private lægeklinikker, men vi vurderer, at det ligger for langt fra vores kerneforretning. Vi er glade for, at vi har fundet en køber, der har dette som sit hovedfokus, og som overtager forretningen og de forpligtigelser, vi har haft over for regionerne og ikke mindst over for de mennesker, der kommer i lægehusene til daglig, forklarer han.

odsherred_kommune.jpg
Læs også
Regeringen giver millioner til lægehuse: - Vi er en kommune, der i den grad trænger
odsherred_kommune.jpg
Læs også
Regeringen giver millioner til lægehuse: - Vi er en kommune, der i den grad trænger

Falck har også iværksat en strategisk gennemgang af to øvrige vikarbureauer som sidste led i fokuseringen af denne del af forretningen, hvorimod kerneforretningen i Falck Healthcare består.

Køber med erfaring

Køberen af lægehusene er Thomas Helt, der har erfaring med forretningsudvikling og et indgående kendskab til branchen som stifter af Quick Care og siden fra Falck, hvor han også tidligere har arbejdet med netop lægeklinikkerne.

- Jeg er meget glad for at have indgået denne aftale med Falck om overtagelse af lægeklinikkerne. Det er en forretning, jeg har meget stor interesse for og erfaring med, og jeg ser frem til det fortsatte samarbejde med regionerne og de borgere, der benytter klinikkerne, siger Thomas Helt.

De ca. 100 medarbejdere fortsætter under det nye ejerskab.


Nyhedsoverblik