Falck har rolig dag trods kraftig regn flere steder

DMI har advaret om kraftig regn og mulige skybrud. Falck har forberedt sig, men søndag har opgaverne været få.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 Et kraftigt regnvejr har ramt Danmark søndag, men tidligt søndag eftermiddag ser det ud til at blive en rolig omgang for Falck.

Kun et par danskere har oplevet, at deres kældre har fået vand, fortæller Aase Damgaard, der er vagthavende hos Falck, søndag kort før klokken 14.

- Der har kun været en enkelt her og der. Det virker som om, at der driver over nu. Det er meget begrænset.

- Vi ved selvfølgelig ikke, om det senere kan give arbejde på Sjælland, men pt. er der ikke noget at melde, siger hun.

Kan stadig ramme

Selv om det våde vejr ikke ser ud til at have skabt særlige skader, så kan det ikke udelukkes. Der kommer især regn i det østlige Danmark.

Frem til klokken 18 søndag forventer Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), at der falder mellem 25 og 35 millimeter regn på seks timer.

Desuden er der risiko for lokale skybrud, hvor der falder mere end 15 millimeter på 30 minutter.

Forbereder sig

Den kraftige regn forventes at ramme Vest- og Sydsjælland, Lolland-Falster, Fyn, Østjylland, Midt- og Vestjylland, Køge Bugt, Lejre, Roskilde, Frederikssund, Billund, Høje Taastrup, Ishøj, Varde, Vejen, Vesthimmerland og Mariagerfjord.

- Når de her meldinger kommer, forbereder vi os altid på, hvis det kommer. Selv om det mange gange ikke kommer, tør vi ikke at satse på, at det ikke gør det.

- Derfor har vi kontakt til de skadesfolk, som egentlig har fri i weekenden, så vi kan få dem på gaden, hvis der skulle komme en del vand, siger Aase Damgaard.

Det sydlige Jylland fik søndag formiddag kraftig regn, hvilket også resulterede i flere lynnedslag. Blandt andet blev to huse i Vojens og nær Vejen ramt.


Nyhedsoverblik