Fælles elevråd styrker elevernes demokratiske indflydelse

I Slagelse Kommune får elever på 13 folkeskoler et nyt fælles elevråd, som bliver elevernes talerør. Det var eleverne godt tilfredse med.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tirsdag blev elevernes demokratiske indflydelse styrket I Slagelse Kommune, da eleverne dannede et nyt fælles elevråd. Det bliver elevernes talerør på tværs af skolerne.

Repræsentanter fra elevrådene fra 7-10. Klasse på 13 folkeskoler mødtes til et kickoff-møde i Slagelse for at diskutere, hvordan rammerne for det fælles elevråd skulle være.

Ved dette møde deltog Charlotte Clausen, som er elevrådsrepræsentant på Skælskør Skole. Hun er glad for, at eleverne får et elevråd på tværs af skolerne.

- Det er en god idé, fordi vi kommer ud på mere kommunalt plan – at eleverne har en stemme og holdning til tingene om, hvad der sker her i vores kommune, siger Charlotte Clausen.

Charlotte Clausen er ikke den eneste, som ser positivt på det fælles elevråd. Simone Blicher-Nordkvist, som er elevrådsformand på X-Class i Slagelse, ser gode muligheder i et fælles elevsamarbejde.

- Jeg synes, det betyder meget, fordi vi ligesom kan udveksle idéer til hinanden på de forskellige skoler og få skabt et godt samarbejde allesammen, siger Simone Blicher-Nordkvist.

Kommune vil gøre elever til engagerede samfundsborgere

Det fælles elevråd bliver dannet, som et led i at Slagelse Kommune er blevet en såkaldt elevvenlig kommune, hvor de samarbejder med foreningen Danske Skoleelever de næste tre år.  

Formålet er at gøre en ekstra indsats for elevdemokratiet og at skabe aktive og engagerede elever, der på sigt bliver aktive og engagerede samfundsborgere. Og det mener Slagelses borgmester, Stén knuth (V), er vigtigt. 

15-årig efterskoleelev kæmper for kortere skoledage
Læs også
Nyt elevinitiativ: 15-årig kæmper for kortere skoledage
15-årig efterskoleelev kæmper for kortere skoledage
Læs også
Nyt elevinitiativ: 15-årig kæmper for kortere skoledage

- Vi er jo kendt for som land at have et af de stærkeste demokratier i hele verden, og det starter i folkeskolen, siger Stén Knuth (V) og fortsætter:

- Det er de unge mennesker med til at løfte i elevrådene, og vi vil gerne gøre det endnu stærkere, så det går på tværs af alle skolerne. Og at de mødes en gang i mellem og måske også med borgmesteren og byrådet om en samtale om, hvad de unge er optaget af, siger Stén Knuth (V).

Der er i alt seks elevvenlige kommuner i regionen. Det er Slagelse, Lolland, Næstved, Vordingborg, Ringsted og Faxe. 


Nyhedsoverblik