Facebook-diskussion endte med skyderi i skolegård

Der er faldet dom i sagen om skyderiet i skolegården ved Kulsbjerg Skole i Stensved. En 21-årig mand har fået to års fængsel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Torsdag den 7. april vågnede borgerne i Stensved nær Vordingborg op til et uhyggeligt syn midt i skolegården på Kulsbjerg Skole.

I løbet af natten havde betjente fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi afspærret skolegården og spændt rød/hvide bånd op omkring i rød Ford, der holdt midt i gården. I højre side af bilen var der flere skudhuller og en smadret rude. Formentlig som følge af et eller flere affyrede skud.

Natten forinden var en 21-årig mand fra lokalområdet troppet op på skolen med en salonriffel, fordi han var blevet så vred på en anden mand i en debat på Facebook. Det skriver Sjællandske.

Diskuterede flygtninge

Den 21-årig mand blev kort efter skudepisoden i skolegården sigtet for drabsforsøg, men han slap med en dom for overtrædelse af våbenloven og for at være til fare for andre. Dommen lød på to års fængsel.

I retten kom det ifølge avisen frem, at den 21-årige og en anden ung mand kom op at skændes på Facebook om flygtninge skal have cykler eller ej.

Efterfølgende mødtes de to i skolegården for at diskutere ansigt til ansigt. Den 21-årige medbragte en salonriffel og retten fandt det skærpende, at han havde taget våbnet med ud på et offentligt sted og at han havde skudt med det.

Lukkede skolen

Skolen var dagen efter lukket, mens politiet foretog de tekniske undersøgelser.

Siden skyderiet i skolegården har den 21-årige mand, der nu er dømt i sagen, været indlagt på psykiatrihospitalet Oringe i Vordingborg. Den 21-årige far har i den forbindelse tidligere udtalt til ekstrabladet.dk, at sønnen har flere psykiske problemer.

Men siden skyderiet har den 21-årig fået foretaget en mentalundersøgelse, der viser, at han er egent til at blive indsat i et almindeligt fængsel.

Den 21-årige har aldrig været straffet før.

Øverst i artiklen kan du se eller gense indslaget fra Kulsbjerg Skole.


Nyhedsoverblik