Fabrik lukker: Borgmester klar til at hjælpe de ansatte

Foto: Søren Kiehn - TV ØST

Flensted lukker sin fabrik i Fårevejle. Borgmester Thomas Adelskov (S) er klar med hjælp til de 35 ansatte.

Snart bliver der ikke snittet mere grønt på Flensted-fabrikken i Fårevejle.

For fabrikken lukker og flytter til hovedsædet i Skovlund ved Varde i Sønderjylland.

Det forklarer Flensteds fabrikschef Jørgen de Neergaard til TV ØST. Flensted Snitgrønt i Fårevejle overtog Lammefjords Grønt i 2016, men nu er det nødvendigt at flytte.

- Fabrikken her er ikke gearet til at håndtere proteinvarer, og derfor er det nødvendigt at flytte den til Jylland, siger fabrikschefen til TV ØST.

Interesse for stedet

På fabrikken er beskæftiget 35 ansatte, som man nu vil forsøge at hjælpe videre. De er blevet tilbudt at flytte med til hovedsædet i Jylland.

- Vi vil rigtig gerne hjælpe de medarbejdere her med at komme videre. Det er dygtige, loyale medarbejdere, som har gjort en kæmpe indsats og fortsat gør en stor indsats og er med til at lukke det her ned på en fornuftig måde, siger Jørgen de Neergaard. 

Også Odsherred Kommunes borgmester Thomas Adelskov (S) står klar til at hjælpe.

- Det vi straks har gjort, det er, at gå i dialog med virksomheden og med medarbejderne: Er der noget, vi kan gøre med kurser, uddannelse som kan hjælpe dem over i et andet job? siger borgmesteren til TV ØST. 

Samtidig fortæller borgmesteren, at der allerede er interesse for fabrikkens lokaler.

- Så er vi i gang sammen med virksomheden med at finde ud af, hvad der kunne rykke ind af nye virksomheder. Der er nogen, der har henvendt sig til os og spurgt, om der var mulighed og plads i Odsherred til forskellige aktiviteter, og der prøver vi at gå i dialog, og ser om vi kan få en ny virksomhed ind på området, siger han.

Flensted Snitgrønt flytter fabrikken til august. 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App