Få overblikket: Bliv klogere på nedrivningspuljen her

Guldborgsund Kommune kan søge 5,6 millioner mindre til nedrivning af huse, efter nedrivningspuljen er blevet beskåret. Bliv klogere på puljen her.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Særligt Guldborgsund og Lolland kommuner mærker, at nedrivningspuljen skrumper. 

I 2013 blev der afsat 200 millioner kroner til hvert af årene 2014 og 2015 til nedrivning og istandsættelse af dårligt vedligeholdte huse.

Men i 2014 blev det ændret. Med Vækstpakken fulgte, at puljen blev beskåret væsentligt ned til 55,7 millioner kroner årligt indtil 2020. 

Og det vækker ærgelse hos mange - blandt andre Lolland og Guldborgsund kommuner. I en rapport fra KORA vurderes det, at der er i alt mellem 10.000 og 22.000 huse på landsplan, der er lige til at rive ned. 

Et problem, der altså er særligt stort på Lolland og Falster, fastslår rapporten. 

Fra 70 til 45 kommuner

Reduktionen til blot 55,7 millioner kroner kan mærkes. Ikke nok med, at summen er mindre, så er ansøgningsberettigede kommuner reduceret fra 70 til 45.  

Kommuner kan få tilskud til nedrivning og istandsættelse af bygninger beliggende i landsbyer med under 3.000 indbyggere eller i det åbne land.

Samtidig er de nuværende 45 kommuner fundet ud fra en objektiv fordelingsnøgle, som blandt andet afspejler den enkelte kommunes belastning af dårlige huse, befolkningsudvikling og geografiske placering.

Kommunernes anvendelse af de statslige midler forudsætter kommunal medfinansiering. Statens andel udgør 60 procent, og kommunernes andel udgør 40 procent. 

Nedenstående tabel viser, hvor mange midler de enkelte kommuner kunne søge i 2014-2015 og hvad de kan søge nu. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Nyhedsoverblik