Europas første sprøjtedrone

Dansk Landbrug Sydhavsøerne er i gang med at teste en sprøjtedrone, der kan medbringe ti liter væske og nok til at behandle en halv hektar

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I følge DLS, Dansk Landbrug Sydhavsøerne, kan den ny teknologi bruges til pletsprøjtning på markerne, f. eks. tidsler, der ofte forekommer i små områder. 

- Der vil man kunne sende dronen ud og sprøjte de pletter. Man logger den præcise position ind på et GPS-kort, og så går sprøjtedronen ellers igang med arbejdet, siger planteavlschef Bo J.M. Secher.

Dronen, der koster 100.000 kr., kan som sagt medbringe ti liter væske og vil med en tankfuld kunne behandle i størrelsesordenen en halv hektar pletter, svarende til en lidt over en halv fodboldbane.

Landmand Knud Knudsen er begejstret for det nye hjælpemiddel, men ikke umiddelbart indstillet på at udvide sin maskinpark.

- Det er en opgave for maskinstationer, der så kan tage ud til landmænd med behov for en gang dronesprøjtning, siger Knud Knudsen.

Personligt er han klar til at bruge en sprøjtedrone allerede næste sæson, men han kommer til at vente lidt længere.

For ifølge DLS skal hele næste år bruges som testår, men hvis alt flasker sig, vil sprøjtedronen svæve over de lollandske marker i sommeren 2017.


Nyhedsoverblik