EU smider millioner i nyt brintbusprojekt i Korsør

EnergiPark Korsør har netop modtaget en ordentlig pengesum fra EU, som skal gå til et nyt brintbusprojekt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er masser millioner på vej fra EU til Korsør.

Projektet EnergiPark har netop modtaget 17,3 millioner kroner fra EU, som blandt andet skal gå til udvikling af et brintbusprojekt. Derudover vil pengene også gå til kunder til den nye EnergiPark i Korsør, som for alvor er ved at tage fart. Det skriver EUE ApS i en pressemeddelelse.

Brintbonusprojektet er det eneste i Norden, der har fået støtte.

Internationale investorer på banen

Samtidig er det et skridt tættere på grøn omstilling for den tunge trafik i regionen.

- Vi kan næsten ikke få armene ned, for det er stort. Det betyder at EU har godkendt vores projekt, der er udviklet sammen med Slagelse kommune og SK Forsyning A/S, i forlængelse af investeringerne i brinttankstation og brintbiler til Sund & Bælt, Slagelse Kommune samt SK Forsyning A/S, siger Davis Drachmann-Sunne, direktør for energiprojekt virksomheden EUE ApS og fortsætter:

- Nu kan vi få nationale og internationale investorer på banen, og det skaber lokale arbejdspladser og vækst i både by, kommune og region, siger David Drachmann-Sunne, der desuden har stået for ansøgningen.

Skub i den rigtige retning

Projektet har stor betydning lokalt, eftersom Korsør har haft hårde tider i forhold til vækst og nye arbejdspladser. Energiprojektet vil give udviklingen et skub i den rigtige retning. Og ifølge Korsør Erhvervsforenings formand, Søren Pihl, så er det en stor dag for Korsør og ikke mindst Slagelse Kommune, der nu ser resultatet af de mange menneskers arbejde.

- Vi er glad for brintbusprojektet, der skaber nye arbejdspladser og samtidig er EnergiPark Korsør også godt for turismen, for det er et enestående projekt, der vil få mange gæster forbi Storebæltsbyen, siger Søren Pihl. 


Nyhedsoverblik