Erhvervsuddannelser skal udbydes i flere byer

Sjællandske erhvervskoler ønsker at kunne tilbyde nye uddannelser i et større antal sjællandske byer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der kan blive kortere til skole for tusindevis af unge, hvis de vil uddanne sig indenfor et håndværksfag, til industriteknikker, landmand eller butiksassistent. Det skriver Sjællandske i dag.

Hele tre nye skoler i sjællandske byer der endnu ikke har en erhvervsskole og et hav af nye grundforløb og hovedforløb på eksisterende erhvervskoler. Det er, hvad en række erhvervskoler på Sjælland ønsker sig i de ansøgninger, de har sendt til Danske Regioner.

- Tanken er, at hvis man skal have flere unge til at tage en erhvervsuddannelse, så må man blandt andet lægge flere uddannelser ud rundt omkring, som mangler i dag. Det er et ønske fra politikere i både kommuner, regioner og på Christiansborg. det er et ønske vi prøver at efterkomme, siger Astrid Dahl, direktør på EUC Sjælland til Sjællandske.

Det blev muligt for erhvervskolerne at indsende ønsker til at udvide retningerne, da regeringen vedtog en reform af erhvervsskolerne, der skal træde i kraft i 2017. I reformen står der blandt andet, at flere skal tage en erhvervsuddannelse direkte efter folkeskolen, og at flere skal fuldføre en erhvervsuddannelse.

Det er disse mål, som erhvervskolerne nu forsøger at efterkomme ved at udvide både retninger og lokationer.


Nyhedsoverblik