Erhvervsuddannelser lider i Næstved: - Vi er en stor gymnasieby

Erhvervsuddannelser er ikke populære blandt unge. Det skal regeringens erhvervsudspil nu lave om på. Det er Næstveds borgmester godt tilfreds med.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I Næstved ligger en af folkeskolerne lige over for gymnasiet.

Det får mange af de unge til at gå lige over gaden og starte på gymnasiet, forklarer byens borgmester Carsten Rasmussen, som en del af grunden til, at Næstved ligger i bunden, når man ser på, hvor mange unge, der vælger en erhvervsuddannelse.

- Vi er en stor gymnasieby og vi må erkende, at vores folkeskole ligger lige overfor, så mange unge mennesker bliver suget over til gymnasiet. Det er selvfølgelig godt for gymnasiet, men ikke så godt for erhvervsuddannelserne, siger borgmester Carsten Rasmussen.

quote Når vi får Skills 2019 til Næstved, får de unge mulighed for at se, hvilken erhvervsuddannelse man kan tage

Carsten Rasmussen (S), borgmester i Næstved

10. klasse ligger ikke længere i folkeskolen

Flere unge skal uddanne sig til håndværkere, mener regeringen, der i dag præsenterede sit nye udspil, der skal få flere til at vælge en håndværksmæssig uddannelse.

Ifølge borgmesteren går det dog bedre, end det har gjort hidtil. Og det er der en særlig grund til.

- Vores 10. klasse ligger ikke længere på folkeskolen, men den har vi bedt ZBC drive for os. Her kommer de unge til at snuse til erhvervsuddannelserne i 10. klasse. Næsten dobbelt så mange er startet på en erhvervsuddannelse, som der gjorde, da 10. klassen lå i en almindelig folkeskole, siger Carsten Rasmussen.

ZBC står for Zealand Business College og er en dansk erhvervsskole, der består af syv afdelinger i  Holbæk, Køge, Næstved, Ringsted, Roskilde, Slagelse og Vordingborg.

Frisør
Læs også
Amanda Wilms valgte en erhvervsuddannelse: - Folk så ned på frisøruddannelsen
Frisør
Læs også
Amanda Wilms valgte en erhvervsuddannelse: - Folk så ned på frisøruddannelsen

DM i Skills kan få de unges øjne op for erhvervsuddannelser

2 mia. kroner over de næste fire år, skal være med til at sikre håndværkerfagenes overlevelse. Ambitionen er, at hver fjerde folkeskoleelev skal søge ind på en erhvervsuddannelse i 2020.

- Det kan gøre meget, at vi får fortalt ikke mindst mødrene og fædrene, at de her erhvervsuddannelser er ganske attraktive, siger Carsten Rasmussen.

Næstved skal om et år huse den store konkurrence mellem unge i erhvervsfagene, DM i Skills. Der kan komme flere end 60.000 tilskuere.

- Når vi får Skills 2019 til Næstved, får de unge mulighed for at se, hvilken erhvervsuddannelse, man kan tage, siger borgmesteren.


Nyhedsoverblik