Erhvervslivet på Sjælland har det godt, men kvalificeret arbejdskraft mangler

Det går godt for Sjællandske virksomheder, men de skal være omstillingsparate og se digitale muligheder for at kunne tiltrække kvalificeret arbejdskraft.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det går generelt godt for de sjællandske virksomheder. Sådan lyder det i hvert fald, hvis man spørger Væksthuset Sjælland, der blandt andet rådgiver virksomheder her i området.

- Når der er øget efterspørgsel i Danmark, så går det godt for de sjællandske virksomheder.  Vi har et stadie af højkonjunktur i øjeblikket. Det betyder, at de sjællandske virksomheder, som primært afsætter i Danmark, de klarer sig rigtig godt, når der er højkonjunktur, siger Line Fossing. vicedirektør i Væksthuset Sjælland til TV ØST.

quote At få nogle medarbejdere, der har faglærte og tekniske kompetencer – dét mangler i Region Sjælland

Line Fossing. vicedirektør i Væksthuset Sjælland

Men det er ikke udelukkende lutter lagkage, påpeger vicedirektøren. Virksomhederne oplever også problemer med at tiltrække kvalificeret arbejdskraft.

- At få nogle medarbejdere, der har faglærte og tekniske kompetencer – dét mangler i Region Sjælland, siger Line Fossing.

Virksomheder skal se digitale muligheder

Fødevarevirksomheden Hørkram i Sorø har netop udvidet for 430 millioner kroner, og virksomheden vil ansætte 200 nye medarbejdere frem mod 2022.

- Noget af det Hørkram gør godt er, at de har en rigtig god forretningsmodel. De har forstået at være omstillingsparate, og de har forstået at se digitale muligheder, siger Line Fossing fra Væksthuset Sjælland.

- Man kan lære meget af Hørkram. Det betyder meget at være omstillingsparat og at kunne tilpasse sin forretning.

Hørkram
Læs også
Sorøborgmester om Hørkramudvidelse: Det er et lille eventyr
Hørkram
Læs også
Sorøborgmester om Hørkramudvidelse: Det er et lille eventyr

Nyhedsoverblik