Erhvervslivet i Haslev presset af voldelige unge

Unges vold og chikane koster erhvervslivet dyrt i Haslev. For det lokale værtshus, Bykroen, betyder det oprustning med vagter og overvågning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Vold, hærværk og trusler har nemlig i lang tid præget især Haslevs natteliv. Så det er langt fra første gang, at beboerne i Haslev oplever den slags vold, som en af byens borgere, Lars Rasmussen, blev udsat for torsdag morgen, da han var på vej på arbejde. Han blev væltet og sparket midt på hovedgaden. 

- Vi har givet den gruppe unge, der laver mest ballade, karantæne fra at komme på Bykroen. Men sådan har det jo været i over et år nu. Vi har opgivet at få hjælp, så vi har selv handlet på tingene, fortæller indehaver Frank Månsson. 

Indehaveren på Bykroen har valgt at opruste med flere vagter og ekstra overvågning, så de 10-15 unge, der laver balladen, ikke ødelægger det for resten af Bykroens gæster.

Men når de unge får karantæne, så betyder det, at festen rykker ud på gaden, og det har påvirket nogle andre erhvervsdrivende i byen.

Taxaer vil ikke køre i Jernbanegade

Når de unge stiller sig på gaden om natten, så er det svært for taxachaufførerne at passe deres arbejde. For når de skal hente kunder foran Bykroen, bliver de chikaneret af den voldelige gruppering.

- De kommer og river i dørene og skubber til spejlene, og de er deciderede ubehagelige. Jeg har også kørt flere gæster hjem fra Bykroen, som har oplevet at blive truet og overfaldet. Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at vi ikke kan passe vores arbejde, siger Henrik Kazzie Ørbæk, som er taxachauffør i Faxe Kommune. 

Henrik Kazzie Ørbæks chef vil ikke gå på kompromis med hans medarbejderes sikkerhed, og i fredags kom beslutningen så om, at de ikke ville hente og bringe kunder til og fra Jernbanegade

- Jeg synes simpelthen det er så ærgerlig en udvikling, så jeg håber virkelig, at der snart kommer en løsning. Jeg ved ikke, hvad den kan være, men vi kan ikke leve sådan her, siger Henrik Kazzie Ørbæk.


Nyhedsoverblik