Samlet byråd i Næstved enes om budget med fokus på børnene

Alle byrådspartier i Næstved er enige om budgettet for 2019.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Fordelingen af 6,5 milliarder kroner i Næstved Kommune i 2019 er nu på plads - et enigt byråd står bag aftalen om budgettet, som blot afventer den formelle andenbehandling. 

 - Det er første gang i flere årtier, at der er indgået et budgetforlig, hvor alle byrådspartier er med, siger borgmester Carsten Rasmussen (S): 

- Jeg håber, at vi hermed har startet en ny og god tradition, som vi kan fastholde i hele byrådsperioden. Vi har fundet plads til både at tilføre penge til de sårbare områder og børneområdet, samtidig har vi et fornuftigt anlægsbudget i de kommende år, siger borgmesteren.

Kommunen har de senere år brugt flere penge på børne-, social- og sundhedsområdet, end der har været afsat i budgettet, og derfor har politikerne i forliget fra onsdag aften besluttet at sætte yderligere midler af til de områder. 

Fokus på børn og unge

Eksempelvis bliver skoleområdet tilført 3,9 millioner kroner i 2019 og 9,4 mio. kroner i 2020. Samtidig får daginstitutionsområdet tilført 4,05 millioner, som ifølge politikerne især skal bruges på flere pædagoger pr. barn.

I alt svarer beløbet til ca. 12 stillinger. Der bliver desuden afsat 20 mio. kr. fra anlægsbudgettet i 2019 og 10 mio. kr. i 2020 til en udbygning af Lille Næstved Skole, afd. Karrebækvej 

- Vi har stort fokus på fremtidens voksne, og fremtiden begynder hos børnene. Jeg er derfor rigtig glad for, at vi har afsat flere penge til børnene - både på drift og anlæg, lyder det fra Lars Hoppe Søe, Radikale Venstre. 

opl_naestved_storcente.jpg
Læs også
Byrådsflertal i Næstved Kommune: Ja til udvidelse af storcenter
opl_naestved_storcente.jpg
Læs også
Byrådsflertal i Næstved Kommune: Ja til udvidelse af storcenter

Efter byrådet tidligere på året vedtog at godkende planerne om at udvide Næstved Storcenter, er der nu i budgettet sat penge af til at hjælpe dem, der risikerer at få det svært, når storcentret udvider. Derfor er der afsat op mod 25 millioner fra anlægsbudgettet over de næste 10 år til at styrke og udvikle bymidten, ligesom der bliver afsat beløb i anlægsbudgettet til investeringer i byområder uden for Næstved by, således at vi fremmer hele Næstved Kommune.

Den største investering på budgettet i 2020-22 er en ny svømmefacilitet til Næstved, hvor der er afsat 152 millioner kroner i 2020-22 i anlægsbudget. Det besluttes senere, hvad der konkret skal opføres, og hvor det skal opføres.

Yderligere punkter i budgettet: 

  • 1 million afsættes til en tidligere indsats for børn og unge med psykiske vanskeligheder - og Næstved Kommune deltager i projektet Mind My Mind sammen med Trygfonden og Psykiatrifonden. 
  • 1,15 millioner skal bruges til at fastholde det eksisterende aktivitetsniveau i Næstved Erhverv. 
  • Dækningsafgiften af erhvervsejendomme sænkes med yderligere 0,5 promille i 2019 til i alt 1,75 promille.

Nyhedsoverblik