En uge efter aflysning: Ny arrangør garanterer Vordingborg Festuge til sommer

Den nye arrangør af festugen fastslår, at der bliver en festuge til sommer, uanset om de får momsfritagelse eller ej.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Først meddelte festugekomiteen, at den poplære Vordingborg Festuge var aflyst, fordi festugen pludselig skulle betale moms. Festugen kunne af den grund ikke længere hænge sammen økonomisk.

Kort efter kom Vordingborg IF på banen og lovede, at de ville redde den årlige Festuge.

quote Vi holder festuge til sommer. Der er masser af ting, der endnu ikke er på plads, men vi er væsentlig mere afklaret end for en uge siden

Morten Brandt Jakobsen, formand, Vordingborg IF

I mellemtiden har der været tavshed, men nu, en uge senere, slår de fast, at festugen bliver til noget, uanset om de får momsfritagelse eller ej

- Vi holder festuge til sommer. Der er masser af ting, der endnu ikke er på plads, men vi er væsentlig mere afklaret end for en uge siden. Alt det, vi kunne få på plads, er kommet på plads, siger Morten Brandt Jakobsen, formand, Vordingborg IF til TV ØST.

Kunstnerne står klar i kulissen

Kunstnerne, som var bestilt til festugen, havde lovet de nye arrangører at stå klar i kulissen, hvis festugen blev reddet. Derfor står de fortsat klar til at gå på scenen i uge 28.

- Nu er vi der, hvor vi siger ”go”. Nu skal vi lave den endelige aftale med kunstnere, annoncører og sponsorer. Vi skal have al den hjælp, som vi kan få. Og vi skal have endnu mere økonomisk støtte, end festugen tidligere har fået, fordi der fortsat er en risiko for, at vi heller ikke får momsfritagelse, siger Morten Brandt Jakobsen.

quote Nu er vi der, hvor vi siger ”go”. Nu skal vi lave den endelige aftale med kunstnere, annoncører og sponsorer. Vi skal have al den hjælp, som vi kan få.

Morten Brandt Jakobsen, formand, Vordingborg IF

Bliver der et overskud fra festugen, går det fremadrettet til Vordingborg IF, men ikke alt er forandret

- Organisationen bag den nye festuge ligger også fast. Flere af nøglepersonerne fra tidligere fortsætter, så den rette ånd kan leve videre, siger Morten Brandt Jakobsen.

37 år med festuge

Vordingborg Festuge har eksisteret siden 1980 og tiltrækker hvert år i uge 28 flere tusinde mennesker til byen. Torsdag i sidste uge måtte de daværende arrangører aflyse alt, fordi SKAT meddelte festugekomiteen, at de skulle til at betale moms. Sådan havde det ikke tidligere været

150712_Vordingborg_Festuge.720p.mp4-784043.jpg
Læs også
Efter 37 år: Vordingborg Festuge aflyser alt
150712_Vordingborg_Festuge.720p.mp4-784043.jpg
Læs også
Efter 37 år: Vordingborg Festuge aflyser alt

- Der skal et nyt set up og en anden konstellation på banen i forhold til fremadrettet at opnå momsfritagelse for Vordingborg Festuge. En proces vi som Festugekomite ikke ser os i stand til at løse professionelt i den korte tid, der resterer frem til uge 28, oplyste folkene bag Vordingborg Festuge.

Vordingborg IF har været i dialog med SKAT, der fortæller foreningen, at reglerne for momsfritagelse er i overensstemmelse med den måde, som foreningen vil drive festugen på. Den endelige besked får de dog først en af de kommende uger. 


Nyhedsoverblik