En af Danmarks ældste musikbutikker lukker

02:29

En musikæra er for alvor slut når en af Danmarks ældste musikbutikker inden længe lukkerr. 42 år har H.O Musik ellers været fast bestanddel af handelslivet i Slagelse, men nethandelen er for stor en udfordring.

I 42 år har H.O. Musik i Slagelse været en fast bestanddel af handelslivet i centrum, men nethandelen er for stor en udfordring.

Det er blevet tid til det store ophørsudsalg i en af Danmarks ældste musikbutikker.  

Efter 42 år i branchen må makkerparret Torben Hansen og Peter Olsen i Slagelse nu forberede sig på pensionen.

- Det er på en måde lidt vemodigt også for branchen generelt, at sådan nogle butikker rundt i landet er nødt til at lukke, fordi det ikke kan hænge sammen, fortæller Peter Olsen.

Internettet har del af skylden

Makkerparret er pensionsmodne, men havde alligevel foretrukket at fortsætte lidt endnu.

Det er dog store kræfter, man er oppe imod, når man forsøger at drive en musikbutik, der handler med instrumenter, højtalere og andet udstyr, i den her tidsalder.

- Vi har jo fået internettet, jeg vil ikke sige, det har ødelagt hele vores branche, men det er tæt på. Folk handler i Tyskland og på nettet, og vi kan ikke rigtigt få lov at tjene de penge, som vi kunne førhen, siger Torben Hansen.

Nogle kunder har været enormt trofaste overfor H.O. Musik, fortæller indehaverne, men de gyldne tider er alligevel et overstået kapitel. Derfor venter pensionen for de to herrer nu rundt om hjørnet, når butikken er afviklet om godt en måneds tid.

- Det kan da godt blive lidt mærkeligt, men altså vi har jo andet og tage os til, så det skal nok gå, siger Peter Olsen.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App