Emma Jørgensen efter ny VM-medalje: - Jeg er super glad

To VM-medaljer på to dage udløser store smil hos Emma Aastrand Jørgensen fra Maribo Kajakklub.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Jeg er super glad. Det er en af de fedeste følelser.

Der var ikke færten af skuffelse at spore hos den nyslåede VM-sølvvinder Emma Aastrand Jørgensen, da TV ØST fangede hende på telefonen søndag middag.

Hun havde netop fået sin medalje omhalsen efter en hæsblæsende finale i 200 meter enerkajak, hvor newzealænderen Lisa Carrington slog Maribo-roeren med et halvt sekund.

quote Jeg har ikke været med på træningslejr i foråret og har ikke været til alle world cups, fordi jeg har prioriteret uddannelse

Emma Aastrand Jørgensen, kajakroer

- Det gik så stærkt, at jeg næsten ikke nåede at opleve løbet. Jeg holdt fuld fokus på min egen bane og prøvede at hive alt, hvad jeg kunne, i pagajen, siger hun og fortsætter:

- Jeg kunne godt fornemme, at Lisa (Carrington, red.) stadig var lidt foran, så jeg prøvede bare at komme tættere og tættere på. Da jeg krydsede målstregen kunne jeg godt fornemme, at jeg var blevet toer.

Emma Jørgensen
Læs også
Slået med et halvt sekund: Emma Jørgensen vinder VM-sølv
Emma Jørgensen
Læs også
Slået med et halvt sekund: Emma Jørgensen vinder VM-sølv

Emma Aastrand Jørgensen slog sit navn fast på den danske såvel som den internationale scene, da hun ved OL 2016 i Rio vandt en højst overraskende sølvmedalje i 500 meter enerkajak.

Forventningerne har i år været skruet op til blot 21 år gamle Emma Aarstrand Jørgensen, der dog valgte at opprioritere studierne.

quote Det er et sindssygt hårdt løb, og der er rigtig varmt hernede, så det handler om at få godt med væske og mad, så man ikke går alt for kold

Emma Aastrand Jørgensen, kajakroer

- Min sæson taget i betragtning, synes jeg, jeg har gjort det rimelig godt. Jeg har ikke været med på træningslejr i foråret og har ikke været til alle world cups, fordi jeg har prioriteret uddannelse. Så det er dejligt at vise, at den sidste, hårde træning har været med til at give de her resultater.

- Jeg tænker, at det er en meget god sæsonafslutning for i år. Det er året efter OL, så selvfølgelig er der forventninger, men det er samtidig også starten på rejsen mod Tokyo 2020.

1471420387_emma_joergensen_1.jpg
Læs også
Emma Jørgensen vinder VM-bronze
1471420387_emma_joergensen_1.jpg
Læs også
Emma Jørgensen vinder VM-bronze

Senere søndag skal Emma Aastrand Jørgensen ro endnu en finale, denne gang på 5000 meter. Et opslidende løb, hvor hun skal forberede sig godt for at kunne hænge på.

- Jeg kunne da godt tænke mig at ligge med fremme, men der er nogle gode piger med, så jeg skal sørge for at komme godt fra start og så håbe på det bedste. Det er et sindssygt hårdt løb, og der er rigtig varmt hernede, så det handler om at få godt med væske og mad, så man ikke går alt for kold.


Nyhedsoverblik