Emilie Meng-drabet: Politi skal genoptage aflytningssag

Politiet har indstillet efterforskningen en borgers aflytning af sin nabo i forbindelse med Emilie Meng-sagen. Men nu kræver Statsadvokaten sagen genoptaget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Statsadvokaten i København har besluttet, at politiet skal fortsætte efterforskningen af en borgers aflytning af sin nabo i Korsør.

Det oplyser advokat Steen Djurtoft, der repræsenterer Finn Petersen, der blev udsat for aflytningen.

- Jeg er tilfreds med Statsadvokaten siger til politiet, de skal kigge nærmere på det, for hvis vi skal til at have et samfund, hvor vi alle begynder at lege politi uden domstolskontrol, så vil jeg nødigt være en del af det samfund, siger Steen Djurtoft. 

Politiet leder torsdag efter Emilie Meng
Læs også
Sådan foregik overvågningen af 67-årigs hjem
Politiet leder torsdag efter Emilie Meng
Læs også
Sådan foregik overvågningen af 67-årigs hjem

Aflytningen skete i forbindelse med eftersøgningen af den 17-årige Emilie Meng. Det skete blandt andet efter henvendelser fra borgere i Korsør, der mente at have hørt lyde fra Finn Petersen hus.

Det førte til at hans hjem blev ransaget af politiet hele fem gange. Efterfølgende meldte Finn Petersen naboen til politiet for fredskrænkelse.

Efter halvandet års efterforskning valgte Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i sidste måned at indstille efterforskningen af sagen.

- Vi mener ikke, at der kan føres bevis for, at der har været forsæt til at aflytte eller overtræde straffeloven, forklarede advokaturchef Jeanette Wincentz Andersen i den forbindelse til TV ØST.

Men det var altså en fejl, fastslår Statsadvokaten i København, som beordrer efterforskningen genoptaget.

Irriterende at føle sig anklaget

Ransagningerne og den mediebevågenhed, der opstod i forbindelse med dem, har sat sine spor. Det fortalte Finn Petersen tilbage i 2016 til TV ØST.

- Man kan ikke gå ud og ind af sit hjem uden at risikere at blive fotograferet af pressen for eksempel, sagde han og forklarede, at mistanken i sig selv fylder en del.

- Det er irriterende at føle sig anklaget, lød det dengang.

Finn Pedersen har fået 6.000 kroner i erstatning for skaderne på huset i forbindelse med ransagningerne. Men Finn Petersen har efterfølgende krævet 75.000 kroner i erstatning. Det er dog blevet afvist af byretten, men sagen er anket til landsretten. 

ransagning_korsoer_total_0_0.jpg
Læs også
Tidligere mistænkt nægtes erstatning efter aflytning i Emilie Meng-sag
ransagning_korsoer_total_0_0.jpg
Læs også
Tidligere mistænkt nægtes erstatning efter aflytning i Emilie Meng-sag

Drabsmand på fri fod

Den 17-årige Emilie Meng blev sidst set den 10. juli 2016 på Korsør Station.

En hundelufter fandt juleaftensdag i 2016 en død person liggende ved Regnemarks Bakke, som senere viste sig at være den 17-årige efterlyste Emilie Meng.

Sidste sommer offentliggjorde politiet en rekonstruktion af en overvågningsvideo fra Korsør Station. Samtidig efterlyste de en lys Hyundai i30, som befandt sig på stationen, da Emilie Meng steg af toget tidligt om morgenen den 10. juli 2016.

Drabsmanden er endnu ikke fundet.


Nyhedsoverblik