Elever om aflysning af sidste skoledag: Rektor har gjort det på en underlig måde

Eleverne fra Slagelse Gymnasium er ikke tilfredse med rektorens beslutning om at aflyse sidste skoledag. I forvejen havde hun ændret på traditionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Vi havde en fest, vi dansede på bordene og havde det sjovt.

Sådan siger Nicolas Bila, der er en af de elever fra Slagelse Gymnasium, der var med til at fejre de sidste undervisningstimer tirsdag eftermiddag.

Men det var en fest, der ifølge rektor på gymnasiet, løb af sporet. Derfor valgte hun at aflyse det arrangement omkring selve fejringen af den sidste skoledag, der skulle have været i dag.

- Det var vores sidste skoledag med undervisning i går, så vi havde drukket. Det er jo en tradition, at vi mødes på skolen, at vi drikker, danser og hører musik i grotten, hvor vi spiser, siger Jane Kratlund.

Konflikt om ødelagte borde

quote De, der har ødelagt bordene, kan jo sagtens betale for bordene selv. Det er jo ikke det, det skal komme an på. Det er mere det her med, at hun har taget sin lederrolle og misbrugt sin magt

Nicolas Bila, elev på Slagelse Gymnasium

Rektor på skolen beskriver scenariet på skolen i går som 200-250 elever, der dansede, råbte og hujede og hoppede på bordene. Flere af bordene blev ødelagt, hvilket ifølge rektor Lotte Büchert er respektløs over for pedellerne og andre, der arbejder på skolen.

Men eleverne, der var med til at fejre de sidste undervisningstimer i går, mener ikke, at problemet er de ødelagte borde.

- Man kunne eventuelt lade være med at stille bordene op dagen før, vi skulle bruge det og vente med at stille dem op, til vi havde fået fri. For så var det ikke sket. Det er jo en tradition, der været der i rigtig mange år. Så hun vidste godt, det ville ske, siger Jane Kratlund.

Det giver Nicolas Bila hende ret i og mener, at man kunne løse problemet med bordene helt lavpraktisk, men at det hele bunder i noget større.

- De, der har ødelagt bordene, kan jo sagtens betale for bordene selv. Det er jo ikke det, det skal komme an på. Det er mere det her med, at hun har taget sin lederrolle og misbrugt sin magt.

gymnasiedruk.jpg
Læs også
Rektor: Det var et orgie af fulde, skrigende elever, der hoppede på bordene
gymnasiedruk.jpg
Læs også
Rektor: Det var et orgie af fulde, skrigende elever, der hoppede på bordene

Elever: Hun har lavet helt om på det uden at snakke med os

Eleverne skulle i dag have været samlet på skolen til fælles morgenmad. I stedet har de indtaget Lystanlægget i Slagelse, hvor de nu sidder i solen og skåler på det, der officielt skulle have været sidste skoledag.

gymnasieelev.jpg
Læs også
HF-elever om aflyst sidste skoledag: - Det er jo egentlig pisseirriterende
gymnasieelev.jpg
Læs også
HF-elever om aflyst sidste skoledag: - Det er jo egentlig pisseirriterende

- Det gør ikke mig så meget, for hun har lavet helt om på det. Vi plejer normalt at være på skolen om aftenen, siger Jane Kratlund.

De tidligere år har der på Slagelse Gymnasium været tradition for at fejre sidste skoledag med en stor fest om aftenen på den dag, hvor sidste undervisning fandt sted. Men i år var det lavet om til fælles morgenmad dagen efter.

quote Det nytter jo ikke noget at råbe og skælde os ud og fjerne de traditioner, vi har haft i flere år, som alle eleverne er imod

Jane Kratlund, elev på Slagelse Gymnasium

- Men hun kom ikke og snakkede med os. Hun lavede det om, uden vi havde noget at sige. Det er jo klart, at så er der en hel årgang, der bliver sure over det og kede af det og gerne vil føre traditionen videre, siger Nicolas Bila.

Også klassekammerat Jane Kratlund undrer sig over, at eleverne ikke blev taget med på råd.

- Hun gør det på en underlig måde. Hun får ikke den respekt, hun gerne vil have fra os ved at tage de beslutninger, hun gør. Det nytter jo ikke noget at råbe og skælde os ud og fjerne de traditioner, vi har haft i flere år, når alle eleverne er imod.

Læs også
Se videoen: Her aflyser rektor sidste skoledag på Slagelse Gymnasium
Læs også
Se videoen: Her aflyser rektor sidste skoledag på Slagelse Gymnasium

Formand for DGS: Det er vigtigt, at eleverne føler ejerskab

Formanden for Dansk Gymnasieelevers Sammenslutning har også hørt om episoden i Slagelse, hvor eleverne i år ikke har mulighed for at fejre deres sidste skoledag på skolen.

- Jeg synes, det er ærgerligt, at noget der skulle have været hyggeligt, er gået i vasken, siger Jens Philip Yazdani, der er formand for Dansk Gymnasieelevers Sammenslutning.

quote Det vigtigste er, at der skal være en åben dialog mellem elevrådet og ledelsen på gymnasiet, så man kan afholde sidste skoledag på en måde, så det tilgodeser både elever og ledelse

Jens Philip Yazdani, formand for Dansk Gymnasieelevers Sammenslutning

Han har været i kontakt med elevrådsformanden på Slagelse Gymnasium for at høre elevernes side af sagen.

- Det lyder til, at man ikke har fået lavet en ordentlig aftale, siger formanden for DGS.

Ifølge ham har eleverne givet udtryk for, at der tidligere har været en anden tradition, som ledelsen har haft et ønske om at lave om.

- Det vigtigste er, at der skal være en åben dialog mellem elevrådet og ledelsen på gymnasiet, så man kan afholde sidste skoledag på en måde, så det tilgodeser både elever og ledelse. Det er væsentligt, at eleverne føler ejerskab.

Ifølge rektor på Slagelse Gymnasium, Lotte Büchert var dagen ellers planlagt i samarbejde med eleverne.

- Det her har været drøftet med eleverne. Og vi har fået tilbagemeldinger om, at de synes, det var en god idé. De har selv været med til at udvikle projektet, siger hun.


Nyhedsoverblik