Elever fra Herlufsholm samler affald i skoven

Elever fra Herlufsholm stod tidligt op for at samle affald i skoven. Stier og Susåens bred havde fra de mange besøgende fået ophobet sig en del skrald.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Solskin kan blænde så meget, at det kan være svært at ramme skraldespanden. 

Det skulle man i hvert fald tro, da en besøgende ved Susåens bred gjorde Herlufsholms Skole opmærksom på, at de mange besøgende i skoven gjorde, at skovbunden, stier og å flød med affald. 

Det syntes grundskoleleder, Anne-Louise Boelsmand, var ærgerligt og derfor blev eleverne fra to 7. klasser sendt i skoven lørdag morgen. 

- Vi har hvert forår en stor skraldeindsamling for alle skolens elever i forbindelse med projektet "Grønt flag - Grøn skole". Der får området en tur. Men vi kunne jo godt se, at den lokale borger havde ret, og derfor spurgte vi lærerne om der ikke var nogle, der ville melde sig og klasserne til at tage en tur dernede. Det gjorde 7. årgangsteam, siger Anne-Louise Boelsmand i en pressmeddelelse.

quote Der er jo nogen, som skal tage skraldet, og det gør vi gerne

Micas Terp, 7. klasse, Herlufsholms Skole

Nogen skal jo tage skraldet

Og eleverne synes da også, at det er rart at hjælpe til med at passe på naturen. 

- Det betyder rigtig meget at være med til at passe på naturen og Herlufsholms skove, også selv om det ikke kun er os, der bruger området, siger Sofie Pallisgaard, som bliver suppleret af en klassekammerat:

- Noget af skraldet, vi ser i skoven, kan vi godt se kommer her fra skolen. Andet er nok fra andre besøgende. Men der er jo nogen, som skal tage skraldet, og det gør vi gerne, siger Micas Terp. 


Nyhedsoverblik