Elever er positive overfor mobilfri skole: - Vi har fået et bedre sammenhold

Eleverne på Vestskolen i Haslev er positive overfor, at telefonerne skal gemmes væk, når dagen begynder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mobiltelefoner er på flere og flere skoler ikke velkomne.

Det gælder nu også Vestskolen i Haslev, som siden skolestart efter sommerferien har været en såkaldt mobilfri skole.

- Jeg syntes, det var lidt nederen, siger Jasmin Jensen.

quote Alle var<em> mega </em>afhængige af deres telefoner, så folk var bare ikke interesserede i andre

Mille Jønch Hansen fra 9.c

Hun går i 9.c på Vestskolen afdeling Nordskov. Men som ugerne gik, begyndte mundvigen at forme en helt anden bue. For det er sådan set ikke kun nederen, at mobiltelefonerne er gemt væk bag lås og slå.

- Jeg synes, det er meget rart, for vi er mere sammen i frikvartererne og udenfor. Vi har fået et bedre sammenhold i hele klassen. Vi er mere sammen, end vi var før, siger Jasmin Jensen. 

Jasmin Jensen er glad for, at skolen nu er mobilfri.
Jasmin Jensen er glad for, at skolen nu er mobilfri.

Afhængighed af telefonerne

Det samme mener Mille Jønch Hansen fra 9.c.

- Alle var mega afhængige af deres telefoner, så folk var bare ikke interesserede i andre, og de kunne følge med i mange ting på de sociale medier og sad og skrev med hinanden. Så man kunne sidde i to forskellige ender og skrive sammen uden at snakke sammen, siger hun.

Derfor er Mille Jønch Hansen glad for, at telefonerne er gemt væk bag lås og slå.

 - Klassen er blevet meget mere rystet sammen. Folk er gladere og mere imødekommende, nærværende især, fordi hvis man sad og snakkede med nogen, så sad de bare og kiggede ned i deres telefon, siger hun. 

Mille Jønch Hansen fra 9.c siger, at klassen er blevet bedre rystet sammen.
Mille Jønch Hansen fra 9.c siger, at klassen er blevet bedre rystet sammen.

Nemmere at få venner

Og så er det måske nemmere at få venner, hvis man rent faktisk taler sammen i skolen, lyder det fra Freja Tvile Dehn Lorentzen fra samme klasse.

- Børn har nemmere ved at få venner. Der er de børn, der sidder i et hjørne med deres mobil. Nu kan man snakke lidt mere sammen, siger hun.

Og spørger man forælder Martin Clausen, hvis datter går på den nu mobilfri skole i Haslev, er det positivt, at mobiltelefonerne ikke længere er en del af skoledagen. 

- Jeg synes, hun har taget godt imod det. Hun siger, at de snakker sammen mere i løbet af skoledagen. Så man kan faktisk godt leve uden at have sin telefon på sig hele tiden.

Øger de sociale kompetencer

Han mener samtidig, at det er godt, at de unge får øget deres sociale kompetencer ved netop at tale sammen – og ikke via en telefon.

- Jeg synes faktisk, det er fint, at skolen også støtter op om de værdier, vi skal lære vores børn. Og der mener jeg, en af de vigtigste er, at man kan kommunikere sammen direkte. Det skal man også bruge, når man skal videre i livet, siger Martin Clausen og fortsætter:

- Der er ingen tvivl om, at de digitale medier gør meget for os, men der er heller ingen tvivl om, at for at kunne kommunikere i hverdagen og snakke med folk og møde nye mennesker, så skal du kunne møde dem i øjenhøjde, siger han. 


Nyhedsoverblik