Ekspert roser milliardbeløb til bedre internet: - Det er starten på en spurt

Dårlig dækning isolerer borgere. Sådan lyder det fra en teleekspert, som hilser SEAS-NVE's milliardbeløb til bedre internet velkommen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Man kan ikke have et samfund, hvor vi har nogle, der kan få og andre, der ikke kan få.

Sådan lyder det fra teleeksperten Torben Rune fra telekonsulentfirmaet Netplan.

Internettet halter nemlig gevaldigt i regionen, og det skaber et skævt samfund. Derfor er Torben Rune positiv overfor den økonomiske håndsrækning på 3,4 milliarder kroner, som SEAS-NVE har givet til bedre internet på Sjælland og Lolland-Falster.

quote Derfor er den her investering altså ret betydningsfuld

Torben Rune, teleekspert

- Vi skal alle sammen kunne få, ellers har vi ikke basale muligheder for at være med i den måde vores samfund er skruet sammen på, siger Torben Rune.

Dårlig dækning afsondrer folk

For det er vigtigt, at alle har lige muligheder til internet. Ifølge Torben Rune skyldes det, at vi gennem-digitaliserer vores samfund. En proces, man ikke rigtig mærker, men samtidig hurtigt tager for givet.

- Pludselig skal du have internetforbindelse, hvis du har skolesøgende børn, for ellers kan de ikke følge med i, hvad der foregår i skolen. Opgaverne bliver også afleveret elektronisk. Meget af det, du laver med det offentlige, NemID, din bank, skattebetalinger, pensionsordninger, forsikringsordninger, det hele kører digitalt og gennem nettet, lyder det fra Torben Rune.

- Og efterhånden som vi får mere og mere af den slags, bliver du mere og mere afsondret, jo dårligere dækning, du har.

Starten på en spurt

De 3,4 milliarder kroner har stor betydning for hele landet, lyder det.

130411_SEAS_NVE.jpg
Læs også
Milliardbeløb smidt på bordet: Bedre internet er på vej til regionen
130411_SEAS_NVE.jpg
Læs også
Milliardbeløb smidt på bordet: Bedre internet er på vej til regionen

- Fibernet og det hurtige internet er nu så vigtigt, at de fleste privatpersoner godt kan indse, at de enten allerede nu eller inden for en ganske kort årrække har brug for det. Derfor er den her investering altså ret betydningsfuld, siger Torben Rune.

- Ikke kun set med SEAS-NVE-øjne og Sjælland-øjne, men også hele udviklingen af det danske bredbåndsnet. For mig at se er det her starten på en spurt, hvor energiselskaberne og teleselskaber fremadrettet vil kæmpe om de her meget attraktive bredbåndskunder.

Artiklen fortsætter under grafikken.

Grafik: SEAS-NVE
Grafik: SEAS-NVE

En velplaceret pulje

Pengene skal sikre, at borgere med fibernet får adgang til 1 Gbit/s internet inden udgangen af 2023. Men er det for sent?

- Jeg tror, puljen er velplaceret nok, siger Torben Rune.

hjulmand.jpg
Læs også
Direktør om milliardbeløb til internet: Region Sjælland er meget hårdt ramt af dårligt net
hjulmand.jpg
Læs også
Direktør om milliardbeløb til internet: Region Sjælland er meget hårdt ramt af dårligt net

- Den er drevet af markedet. Det er jo det, der har været hele omdrejningspunktet. Nu driver markedet så kraftigt og trækker i leverandørerne, at nu er der altså en mulighed for at rulle det her ud.

I yderområder kan SEAS-NVE i visse tilfælde tilbyde anden teknologi og hastighed, hvor der også kan være tale om forskellige tilslutningspriser. 


Nyhedsoverblik