Ekspert om situationen i Stevns Kommune: Højst usædvanligt

Roger Buch fra Danmarks Journalisthøjskole, der er ekspert i kommunalpolitik og kommunale valg. Foto: DMJX

Det hører uden tvivl til sjældenhederne, når Venstre i Stevns Kommune forsøger at vælte partiets egen, siddende borgmester, vurderer kommunalekspert.

Opbakningen til den nuværende borgmester i Stevns Kommune, Mogens Haugaard Nielsen (V), smuldrer hos flere af medlemmerne hos Venstre i Stevns Kommune.

Derfor skal medlemmerne tirsdag tage stilling til, hvorvidt den nuværende borgmester fortsat skal være Venstres bud på en borgmester i Stevns Kommune efter kommunalvalget i 2017.

Flere kandidater til posten

Et andet bud for Venstre er Martin Steen Andersen, som dermed kan komme til at stå i spidsen for partiet til valget

Læs også: Strid om unik natur ender i borgmester-opgør i dag

Den situation, når bestyrelsen i Venstre har tabt tilliden til deres egen borgmester, og de anbefaler derfor medlemmerne at stemme på modkandidaten, er helt usædvanligt.

Det, der sker i Stevns Kommune, er højst usædvanligt. Det normale er jo, at partier bakker deres egen borgmester op

Roger Buch, ekspert i kommunalpolitik og kommunale valg

Det vurderer Roger Buch, ekspert i kommunalpolitik og kommunale valg fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus.

- Det, der sker i Stevns Kommune, er højst usædvanligt. Det normale er jo, at partier bakker deres egen borgmester op. Der har været lignede situationer rundt om i landet, men der er langt imellem dem, siger han til TV ØST.

Verdensarv skabte uenighed

Det er en strid om fredningen af et bælte langs Stevns Klint, der har skabt striden i Venstre.

Partiet er nemlig for, klinten som led i at være blevet FN-anerkendt verdensarv skulle fredes i højere grad end i dag. Det skulle ske ved, at der ikke må dyrkes på markerne 25 meter fra klinten.

Læs også: Forsoningsmøde i Venstre efter tumult i fredningssag

Pludselig skiftede borgmesteren dog holdning i spørgsmålet – og det udløste stor utilfredshed og meget dårlig stemning i byrådsgruppen, hvor to af Venstres udvalgsformand i dag er ude af gruppen. 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App