Ekspert: Erhvervsuddannelser vil fungere som indgangsportal

I august 2017 vil flere unge end tidligere påbegynde en erhvervsuddannelse i regionen. Flere vil komme i uddannelse, mener ekspert.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Er du en af de unge, der overvejer at tage en erhvervsuddannelse i regionen, bliver dette meget lettere i fremtiden.

Der er nemlig nye erhvervsuddannelser på vej til Vordingborg, Slagelse, Lolland, Guldborgsund, Holbæk, Kalundborg, Næstved og Ringsted Kommune til næste år.

Og det er positivt, mener Karin Topsø, der er ph.d.-studerende og arbejder for Center for Regional- og Turismeforskning.

quote De unge får lettere adgang til at blive introduceret til erhvervsuddannelser, fordi der er lokalt udbud

Karin Topsø, PHD-studerende og arbejder for Center for Regional- og Turismeforskning.

- De steder, hvor der bliver udbudt erhvervsuddannelser, fungerer som en indgangsportal til hele erhvervsuddannelsessystemet. På den måde bliver de unge introduceret til en bred vifte af erhvervsuddannelser, siger Karin Topsø til TV ØST.

Lokale virksomheder aktiveret til lærepladser

Hun håber altså på, at de nye steder kan give flere lyst til at påbegynde erhvervsuddannelse, fordi de giver de unge et lokalt udbud, så de ikke skal transportere sig langt væk for at komme i skole.

- De unge får lettere adgang til at blive introduceret til erhvervsuddannelser, fordi der er lokalt udbud. Og de lokale virksomheder bliver i højere grad aktiveret til at udbyde praktikpladser, fordi der er en erhvervsuddannelsesinstitution, der opsøger dem, siger Karin Topsø og fortsætter:

- Dette fører til flere faglærte, og det er godt for lokaltområdet og arbejdsmarkedet, fordi der mangler faglærte.


Nyhedsoverblik