Ekskluderet Venstreprofil danner ny liste: Jeg kan ikke købes

En gruppe borgere i Lolland Kommune har mandag aften dannet en ny liste med den vragede venstre-byrådspolitiker Marie-Louise Brehm Nielsen i spidsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En ny lokalliste er blevet stiftet på Lolland med de to tidligere Venstre-medlemmer Marie-Louise Brehm Nielsen og Henning Alfred Rasmussen i spidsen.

Det oplyser listen mandag aften til TV ØST i forbindelse med præsentationen af listen. Der var mere end 100 personer tilstede ved mødet.

Listen er døbt ’Din Stemme’, og betegner sig som en politisk forening med udgangspunkt i Lolland.

Listen vil stille op til både byrådet i Lolland og regionsrådet i Region Sjælland, oplyser stifterne.

- Vi vil kæmpe imod vindmøller på land og roetransporter døgnet rundt. Og vi vil kæmpe for ligestilling mellem offentlige og private løsninger indenfor eksempelvis skoler og plejefirmaer, siger Marie-Louise Brehm Nielsen til TV ØST. 

Henrik Høegh
Læs også
Politiske modstandere hilser ny liste velkommen
Henrik Høegh
Læs også
Politiske modstandere hilser ny liste velkommen

Hverken rød eller blå

Ifølge Marie-Louise Brehm Nielsen vil listen pege på deres egen spidskandidat Henning Alfred Rasmussen som borgmester i Lolland Kommune efter et valg. Og ellers vil de pege på den kandidat, der vil nærme sig listen mest politisk.

- Om vi støtter Venstre eller Socialdemokraterne eller nogle tredje kan jeg ikke sige. Men jeg kan love, at ingen kan købe os til tavshed. En post som udvalgsformænd eller andet får os ikke til at sidde stille i hjørnet, siger politikeren.

Splittet af vindmøller

Splittelsen i Venstre på Lolland startede hen over sommeren, hvor en splittelse i gruppen om store vindmøller førte til et brud. Marie-Louise Brehm Nielsen blev ekskluderet af gruppen på anklager om illoyalitet og Henning Alfred fulgte med ud af partiet.

Allerede dengang sagde Marie-Louise Brehm Nielsen, at hun afgjort ventede at ville genopstille til kommunalvalget til november.


Nyhedsoverblik