Ejendomsmægler: Vi satte prisen ned, fordi nabohuset var en rockerborg

Satudarahs klubhus i Egebjerg på Falster. Foto: Ida Valsted - TV ØST

I Egebjerg på Falster frygter man for faldende huspriser, fordi Satudarah er flyttet ind. Og det kan sagtens få betydning, siger ejendomsmægler.

Prisen blev bevidst sat 10-15 procent lavere på 30'er-villaen på Spartavej på Amager, da den stod til salg for 10 år siden.

Ægteparret, der skulle af med villaen, havde nemlig motorcykelklubben No Name MC som nabo. Og No Name MC havde den gang forbindelser til det kendte rockermiljø i Bandidos og Hells Angels. 

Der findes ingen statistikker, der kan be- eller afkræfte, at huspriserne falder, når man er nabo eller genbo til en rockerborg. Alligevel er det det, man frygter i Egebjerg på Falster, hvor Satudarah for nylig er flyttet ind. 

- Huspriserne falder jo nu, som vi står og taler her, siger Henrik Fenneberg, som er beboer i Egebjerg. 

Læs også Politi slår til mod rockere på Lolland: Lukker rockeres klubhus og laver visitationszoner

Og der kan være noget om snakken, siger Michael Hammerbak, som ejer Home Christianshavn og Home Vesterbro og solgte huset på Spartavej på Amager for 10 år siden. 

- Det var en god villa med en god beliggenhed, og den var i pæn stand. Det var et superattraktivt kvarter, hvis det ikke lige var for rockerborgen ved siden af, siger ejendomsmægleren.

Ingen problemer med nabo

Ægteparret i villaen havde fundet en lejebolig og ville gerne af med huset, og selvom de to ikke havde haft problemer med naboerne i No Name MC, var de klar over, at det ikke ville blive nemt at sælge. 

Læs også Få overblikket: Rockernes indtog på Lolland og Falster

- Der blev holdt nogle fester derinde, men hvis det blev for højlydt, gik den her lille, ældre dame ind og bankede på og bad dem om at skrue ned. Og så skruede de ned, siger Michael Hammerbak, som fik rigtig mange henvendelser på huset, fordi det var sat billigt. 

Det betyder noget for prisen

Huset blev solgt indenfor en rimelig periode, og det var en børnefamilie, der købte det. Det stod i købsaftalen, at familien fik en motorcykelklub som nabo. En naboejendom to huse væk blev også handlet lidt ned i pris på grund af motorcykelklubben. 

- Jeg ville som mægler helt klart tage højde for det, siger Michael Hammerbak, som understreger, at det har haft størst indflydelse, når der er intern ballade rockergrupperne imellem.

Home lavede i 2010 en rundspørge i sit boligpanel. Her svarede næsten hver tredje, at en rockerborg ville være den klart værste nabo, mens flere end tre ud af fire aldrig vil overveje at købe et hus, der er tilholdssted for rockere. 

Home bekræfter i dag med baggrund i flere nutidige sager, at usikkerheden med et rockertilholdssted i nabolaget har stor betydning for et salg.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App