Efterskoleforeningen: Ikke behov for yderligere regler

Sagen fra Odsherreds Efterskole er en sjældenhed - og der er ikke behov for andre regler for området, mener Efterskoleforeningen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Da en 16-årig elev fra Odsherreds Efterskole tidligere på måneden blev befamlet af en mandlig lærer, skete det under en filmaften i den pågældende lærers tjenestebolig på skolen. Det er ganske normalt, at lærere på efterskoler har socialt samvær med eleverne udenfor skoletiden - også i lærerens private hjem. Og hverken Odsherreds Efterskole eller Efterskoleforeningen ønsker at begrænse elevernes mulighed for dette samvær. 

- Det er bestemt ikke min vurdering, at vi har mange af denne slags sager, siger Anette Ingemansen, vicedirektør i Efterskoleforeningen til TV ØST.

Efterskoleforeningen tilbyder nye efterskolelærer et kursus i det særlige ved at være lærer på en efterskole fremfor en folkeskole. Og her indgår også en debat om det særlige forhold mellem elever og lærere på efterskolerne, fortæller Anette Ingemansen:

- Vi tager fat i det her vilkår, at det er et 24/7-miljø, altså en kombination af undervisning og samvær. Det betyder jo, at man møder hinanden i forskellige situationer og ikke kun undervisningssituationer, og det skal man have særligt blik for som lærer.

Skolens håndtering skaber tillid

Sagen fra Odsherreds Efterskole har fyldt en del i medierne de seneste dage, men hos Efterskoleforeningen tror man ikke, sagen vil bekymre forældrene til den næste generation af  efterskoleelever:

- Der er ikke behov for yderligere at berolige kommende elevers forældre. Toms (Hagedorn, forstander på Odsherreds Efterskole) håndtering af sagen her bør jo berolige forældrene. Og skabe tillid til skolen.

Sagen har kostet den mandlige lærer jobbet, ligesom han er fraflyttet sin bolig på skolen. Politiet har afhørt flere unge piger i sagen.


Nyhedsoverblik