Efter vellykket borgermøde: Treenighed holder Satudarah væk

Rockergruppen Satudarah holder sig væk fra Idestrup, efter Guldborgsund Kommune i sidste øjeblik nedlagde forbud mod indflytning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er stille her til formiddag på Sildestrup Øvej 2A i Idestrup på Falster.

I dag skulle ellers have været store flyttedag for rockergruppen Satudarah MC, som ifølge lejekontrakten skulle overtage den gamle trælastbygning på adressen.

Den tidligere trælast i Idestrup
Læs også
Kommune sætter en kæp i hjulet dagen før Satudarahs indflytning
Den tidligere trælast i Idestrup
Læs også
Kommune sætter en kæp i hjulet dagen før Satudarahs indflytning

I sidste øjeblik nåede Guldborgsund Kommune dog at klodse bremserne i går og benytte sig af planlovens §14, som forhindrer rockergruppen i at flytte ind.

Trods øjeblikkeligt indflytningsforbud gennemførte 350 af byens borgere og repræsentanter fra kommunen samt politiet dog et borgermøde i går aftes og drøftede, hvad der skulle ske fremadrettet.

- Vi havde et fantastisk fremmøde til borgermødet i går i Idestrup Hallen. Der var 350 mennesker, der kom og var interesserede i, hvad Guldborgsund Kommune kunne fortælle os. Borgermødet gik på, ’hvad nu’ med den bekymring, hvis de skulle komme alligevel, siger arrangøren bag mødet, Jacob Pfeffer, til TV ØST.

Ifølge ham er det takket være det tætte samarbejde mellem lokalområdet, kommunen og politiet, at det er lykkedes at forhindre Satudarah i at flytte ind. Jacob Pfeffer, som stiller op til kommunalvalget for partiet Venstre, kalder samarbejdet for en treenighed, der har været uundværlig i indsatsen mod rockergruppen.

Idestrup
Læs også
350 borgere deltog i møde om Satudarahs flytteplaner
Idestrup
Læs også
350 borgere deltog i møde om Satudarahs flytteplaner

Et tæt samarbejde med politiet

Jacob Pfeffer oplevede til mødet, at udmeldingen fra Guldborgsund Kommune var helt klar.

De forsikrede borgerne om, at de har et tæt samarbejde med politiet, og at man skulle kontakte dem omgående, hvis Satudarah mod forventning kom til området og flyttede ind alligevel. Og det giver noget ro, fortæller han.

quote Det kan godt være, at Satudarah ville opføre sig pænt i vores lokalområde, men det man frygter, når man har en rockerborg er, at følgekriminalitet og den verserende konflikt følger med.

Jacob Pfeffer (V), arrangør for borgermødet i Idestrup

- Vi gik derfra med stor tryghed, og det har vi det rigtig godt med. Nu er det op til Idestrup og lokalområdet derude, at sikre sig, at der ikke er andre, der hverver sig den bygning. Den bold ligger hos lokalområdet.

Ønsker ingen rockergrupper

Selvom en af hovedstrategierne i håndteringen af situationen har været dialog, har det ikke været i Jacob Pfeffers interesse at føre dialog med Satudarah selv. Rockergruppen fik derfor ingen invitation til mødet, og de dukkede heller ikke op, fortæller arrangøren, der ønsker at holde rockergrupper på afstand af frygt for, at utrygheden bredes til Idestrup.

- Vi havde ikke møde Satudarah og har egentlig heller ikke haft interesse i dialogen. Vi har været i dialog med ejeren til ejendommen, de skulle leje, og kommunen og politiet. Det er det. Vi synes ikke, vi skal gå ind i en forhandling med en rockergruppe, om de skal være der eller ej.

- Det kan godt være, at Satudarah ville opføre sig pænt i vores lokalområde, men det man frygter, når man har en rockerborg er, at følgekriminalitet og den verserende konflikt følger med.  

John Brædder
Læs også
Borgmester om Satudarah: Grib ind, før det er for sent
John Brædder
Læs også
Borgmester om Satudarah: Grib ind, før det er for sent

Nyhedsoverblik