Efter stribevis af markbrande: Brandvæsen indkalder ekstra mandskab

Den ekstreme tørke og flere naturbrande får nu Østsjællands Beredskab til at opruste mandskabet, når de rykker ud til fremtidige brande.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tørkeindekset har længe været på maksimum i vores region, for naturen er knastør. Det får nu Østsjællands Beredskab til at opruste deres mandskab, der dækker Stevns Kommune.

Naturen er nemlig så potentielt brandfarlig lige nu, at brandmændene må arbejde hurtigt for at følge med, hvis ilden får fat. Det fortæller Lars Robetje, der er beredskabsdirektør hos Østsjællands Beredskab.

- Det, vi kan se, er, at de markbrande og naturbrande der er i vores område er kommet i en langt større hyppighed og med en lang større hurtighed, end det der er normalbilledet, siger han og fortsætter:

- Derfor har vi opnormeret på vores beredskaber, så den første udrykning, der afgår, har flere biler med derud i første indsatsen, netop fordi tørken er så kraftig i øjeblikket siger Lars Robetje.

På den måde kommer flere folk frem, før man laver en vurdering af situationen. Det er Lars Robetjes håb, at det ekstra mandskab kan øge brandmændenes chancer for at mindske ildens omfang.

- Vi håber, vi får branden langt hurtigere under kontrol, netop fordi den bevæger sig meget hurtigt, så skal der sendes nogle flere ressourcer ind fra start af, siger Lars Robetje.

Situationen er alvorlig

Normalt sender Østsjællands Beredskab en såkaldt automobilsprøjte, det vil sige en brandbil med mandskab ud. Her vurderer de situationen på stedet. Hvis situationen kræver flere køretøjer, tilkalder man dem.

Men den nuværende situation med ekstrem tørke og varme temperaturer kræver ekstraordinære tiltag.

- Situationen er alvorlig forstået på den måde, at når der er så tørt, er der en risiko for, at ilden spreder sig til områder, hvor man bestemt ikke vil have dem. Så har landmændene også noget værdi derude, som vi også skal prøve at beskytte, så godt vi kan. Så situationen er alvorlig på flere forskellige måder, siger Lars Robetje.

Han fortæller, at de vil fortsætte med denne praksis, så længe tørkeindekset er så højt, som det er.

Østsjællands Brandvæsen har ni stationer fordelt ude i kommunerne Stevns, Køge, Greve, Roskilde, Vallensbæk, Høje Taastrup, Ishøj og Solrød.


Nyhedsoverblik