Det vi har sammen

Efter storbrand: Kommune ophæver opfordring til at spare på vandet

Det var borgere i dette område, der blev opfordret til at spare på vandet. Foto: Stevns kommune

Stevns Kommune opfordrede borgere i et særligt område til at spare på vandet, efter slukning af brand i en virksomhed, men opfordringen er nu ophævet.

Opdatering: Stevns Kommune har nu ophævet opfordringen til borgere om at spare på vandet efter storbranden.

Undgå tøjvask, bad og lignende.

Det var opfordringen fra Stevns Kommune til borgere i særlige områder omkring den nedbrændte fabrik Azelis på Skørpingevej.

Det skrev Stevns Kommune på deres Facebook-side.

Årsagen var, at Stevns Kommune har lukket kloakken for at beskytte Rødvig Rensningsanlæg. Og for at undgå opstuvning af vand i kloakken, beder man borgere spare på vandet.

Det skete som en sikkerhedsforanstaltning og for at undersøge, om der var miljøskadelige kemikalier som var løbet med slukningsvandet i kloakken. Det forklarer Stevns Kommue til TV ØST.

Derfor var miljøvagten tilkaldt, og sammen med brandvæsnet arbejdede man tirsdag aften på stedet med at slamsuge kloakken og undersøge risikoen for kemikalier i vandet.

Det var borgere i områderne: Renge, Lille Heddinge (inkl. Storemarksvej), Skørpinge, Havnelev, Boestofte, Lyderslev-Gevnø (inkl Lejertoftevej) og Frøslev (inkl Langemarksvej og Volstedvej, der opfordres til at spare på vandet.

Det var tirsdag morgen, at der udbrød brand i produktionsvirksomheden Azalis Denmark Smoke Ingredients A/S på Skørpingevej. 

Senere tirsdag blussede branden op igen, men dagen blussede branden op igen, mens politi og brandfolk var på stedet. Man valgte at lade virksomheden nedbrænde under kontrol. 

Årsagen til branden er endnu ukendt.

Læs også Voldsom brand på Stevns: Virksomhed brænder helt ned

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App