Det vi har sammen

Efter splid om beige hus: Nonnedalen skal have ny lokalplan

03:17

For to uger siden bragte TV ØST et indslag om spliden mellem de røde og det beige hus. Her kan du se, hvad det hele handler om.

Plan- og Boligudvalget i Ringsted Kommune har besluttet, at Nonnedalen skal have ny lokalplan, efter en strid om ét beige hus blandt mange røde.

I Nonnedalen ligger godt ti huse spredt ud langs den pæne villavej. Alle husene har røde murstensfacader og røde teglsten. Lige bortset fra ét. Huset på Nonnedalen 13 er nemlig beige.

Og netop det beige hus var for nylig genstand for en stor virak, fordi lokalplanen i området foreskriver, at husene skal bygges med røde sten og tegl for at sikre visuel og materialemæssig sammenhæng.

Jeg har flere gange sagt, at det var en klar fejl, at der blev givet tilladelse til at bygge huset i den farve,

Per Roos (V), formand for Plan- og Boligudvalget i Ringsted Kommune

Alligevel fik beboeren i det beige hus tilladelse til at bygge et hus, der skiller sig ud.

Hele spliden har ført til, at Plan- og Boligudvalget i Ringsted Kommune mandag besluttede, at lokalplanen for boligområdet Nonnedalen skal laves om. Det kan nemlig meget vel være, at den er for restriktiv, mener formand Per Roos (V).

- Jeg er meget tilfreds med, at der skal laves en ny lokalplan. Jeg tror, at det vil give et større potentiale for vækst i området, siger han til TV ØST.

Beklager beige hus

Flere beboere i området var ellers utilfredse med, at der var blevet givet tilladelse til at bygge det beige hus, fordi det brød med ensartetheden.

- Jeg har flere gange sagt, at det var en klar fejl, at der blev givet tilladelse til at bygge huset i den farve, og det beklager vi. Men hele situationen har givet anledning til at se nærmere på, om lokalplanen ikke længere er tidsvarende i sine restriktioner, siger Per Roos.

Vi har lagt mange penge i det herude, netop fordi vi skulle have de røde nuancer i de grønne område

Michael Jensen, talsmand for beboerne i Nonnedalen

Det imponerer dog ikke talsmanden for beboerne i Nonnedalen, Michael Jensen.

- Det er nok lidt nemt at være politiker, hvis man kan indrømme, man har lavet en fejl og lægge sig fladt ned, men så lave lokalplanen om alligevel og være ligeglad med os andre, der har bygget efter de gamle regler. Vi har lagt mange penge i det herude, netop fordi vi skulle have de røde nuancer i de grønne område, siger han til TV ØST.

Nonnedalen er atrraktivt område

Formanden for Plan- og Boligudvalget holder dog fast i, at der skal laves noget om, blandt andet fordi der i Nonnedalen er plads til omkring 70 boliger, men kun er bygget ti af slagsen.

- Vi synes jo, at Nonnedalen er et attraktivt område, men når der kun er ti huse, så giver det mening at se på at gøre lokalplanen mere rummelig, siger han.

Betyder det, at man i fremtiden må bygge for eksempel et blåt hus i Nonnedalen?

- Altså nu går vi i dialog med grundejerne og beboerne for at finde ud af, hvordan lokalplanen skal se ud. Men det kommer jo ikke til at ligne en prærieby. Vi går i dialog, fordi den nuværende plan måske er for restriktiv, siger Per Roos.

Det kommer ikke til at ligne en prærieby

Per Roos

Udformes sammen med beboere

Sammen med beboerne og grundejerne vil der blive udformet et oplæg til en ny lokalplan, som så bliver sendt i høring.

- Så kan man komme med kommentarer, hvis man er utilfreds med udformningen. Vi er meget opsatte på, at det her skal ske i en dialog mellem forvaltning, byråd, ejerne og beboerne, slutter Per Roos.

Beslutningen i Plan- og Boligudvalget betyder, at sagen om den beige facadefarve på Nonnedalen 13 sættes i bero. Den sag vil blive håndteret som en del af udarbejdelsen af den nye lokalplan.

Læs også Husejer i Ringsted: Jeg føler mig ført bag lyset

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App