Efter ny dom i sygeplejerskesagen: De efterladte får ikke en krone i erstatning

Efter byrettens dom til sygeplejersken fra Nykøbing Falster, stod enken til en af de afdøde til at få 427.000 kroner. Men nu får hun ikke en krone.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tina Hansens mand, Viggo Holm Petersen, var én af de patienter, som sygeplejersken fra Nykøbing Falster er kendt skyldig i at have forsøgt at dræbe. 

Den 1. marts 2015 blev sygeplejersken Christina Aistrup Hansen anholdt, da 86-årige Anna Lise Poulsen og 66-årige Viggo Petersen begge afgik ved døden - og den 72-årige Maggi Rasmussen havde haft respirationsstop og var blevet genoplivet.

I første omgang blev sygeplejersken idømt livstid af byretten for tre drab og et drabsforsøg, men den 18. maj 2017 ændrede landsretten dommen. Nu er sygeplejersken i stedet kendt skyldig i fire drabsforsøg og skal afsone 12 års fængsel. 

Læs også
Forældre til den dømte sygeplejerske: Uretfærdig dom uden direkte beviser
Læs også
Forældre til den dømte sygeplejerske: Uretfærdig dom uden direkte beviser

En ændring, som altså får konsekvenser for Viggo Holm Petersens enke. For udover tabet af sin mand, så går familien glip af erstatning.

Det skriver BT. 

Familie får ikke en krone

Viggo Holm Petersens to biologiske børn havde ifølge BT krævet en erstatning på 100.000 kroner, og Tina Hansen havde gentaget sit krav fra byretten, hvor hun blev tilkendt 427.000 kroner for tab af forsørger, overgangsbeløb og godtgørelse i medfør af erstatningsansvarsloven. 

Men nu får hun ikke så meget som en rød reje. 

- Jeg synes faktisk, at det er lidt uretfærdigt, at vi ikke får noget overhovedet. Der burde jo falde et eller andet, fordi vi udover tabet af Viggo også har været slæbt igennem så meget. Jeg har også lidt et økonomisk tab efter hans død. Jeg var nødt til at flytte fra det hus, som vi boede i, og jeg kom også til at hænge på den gæld, som vi have sammen. Det står jeg nu alene med i dag, hvor der kun er min indtægt til at forsøge at få gælden ud af verden, siger Tina Hansen til avisen. 

- Jeg har tænkt mig at spørge min advokat, om der slet ikke er nogen, som kan drages til ansvar for, at han døde på den måde. Det kan godt være, at han ikke havde så mange år tilbage, men det virker da helt forkert, at han skal udsættes for den behandling på et sygehus. Han var jo ikke døende. Vagtlægen havde indlagt ham, fordi der måske stod noget væske i lungerne, så han rallede noget. 

Dødsårsagen er ifølge Retslægerådet ikke entydigt klarlagt, og derfor finder de juridiske dommere ikke grundlag for at tilkende de efterladte erstatning eller godtgørelse. 

 


Nyhedsoverblik