Efter massiv modstand: Kæmpevindmøller rykker et skridt nærmere

Et udvalg i Guldborgsund Kommune har i dag besluttet, at muligheden for seks nye kæmpevindmøller ved Skørringe Gods skal undersøges nærmere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Står det til Teknik-, Miljø- og Ejendomsudvalget i Guldborgsund Kommune, så skal planerne om seks store vindmøller ved Skørringe Gods undersøges nærmere.

Et flertal i udvalget på fire mod én stemte mandag for en indstilling om at lave en lokalplan for vindmølleområdet og få undersøgt nærmere, hvilken konsekvens vindmøllerne vil have for omgivelserne.

Henrik Fabienke vil opsætte store vindmøller ved gods
Læs også
Vindmølleplan genoplives på Falster:
Beboere troede, projektet var skrinlagt
Henrik Fabienke vil opsætte store vindmøller ved gods
Læs også
Vindmølleplan genoplives på Falster:
Beboere troede, projektet var skrinlagt

- Der var et flertal for indstillingen. Man vil lave planerne og dermed også undersøgelserne som for eksempel VVM-redegørelsen omkring miljø og vindmøllernes indvirkning på miljøet, siger Ole Bronné Sørensen (S), der sidder i udvalget.

Artiklen fortsætter under billederne...

 
  Foto: Toke Grøndal - TV ØST
Det er her, godsejeren på Skørringe Gods vil placere de seks kæmpevindmøller.
Det er her, godsejeren på Skørringe Gods vil placere de seks kæmpevindmøller. Foto: Toke Grøndal - TV ØST

Borgere protesterede

TV ØST kunne søndag fortælle, at det er godsejer Henrik Fabienke, der er ophavsmand til vindmølleplanerne. Han har for nylig ansøgt Gudborgsund Kommune om at få lov at opføre de seks vindmøller på 150 meters højde i området ved godset og et solcelleanlæg, der skal fylde 55 hektar.

Planerne om vindmøller ved godset har været på tegnebrættet før, hvor Guldborgsund Kommune selv stod bag projektet. Men igennem årene har flere beboere klaget over planerne, fordi de frygter for både støj og konsekvenserne for naturen.

Borgerne havde ikke regnet med, at de igen skulle kæmpe imod kæmpevindmøller ved Skørringe Gods.
Borgerne havde ikke regnet med, at de igen skulle kæmpe imod kæmpevindmøller ved Skørringe Gods. Foto: Toke Grøndal - TV ØST

Vil gerne et spadestik dybere

Borgerne lavede underskriftsindsamlinger mod vindmølleplanerne, som flere byrådspolitikere skrev under på – heriblandt borgmester John Brædder (Guldborgsundlisten) og også Ole Bronné Sørensen, der nu har stemt ja til at se nærmere på vindmølleplanerne.

Ole Bronné Sørensen
Læs også
Lokalpolitiker i kovending om vindmølleprojekt ved Skørringe Gods
Ole Bronné Sørensen
Læs også
Lokalpolitiker i kovending om vindmølleprojekt ved Skørringe Gods

- Jeg vil godt tage til stilling til vindmøllerne på et mere oplyst grundlag, sagde han til TV ØST søndag.

- Jeg forstår godt deres (naboernes, red.) bekymring, og jeg deler den også lidt selv. Det er en af grundene til, at jeg godt vil et spadestik dybere. Jeg synes, vi skylder sagen at få undersøgt den grundigt.

Borgmester John Brædder er en af dem, der skrev under på borgernes protest.
Borgmester John Brædder er en af dem, der skrev under på borgernes protest. Foto: Toke Grøndal - TV ØST

Og nu skal sagen så undersøges nærmere. Sidst vindmølleplanerne var på dagsordenen, blev de nemlig bremset af en afgørelse fra Planklagenævnet. Nævnet ophævede planerne, fordi kommunen ikke havde lavet de nødvendige vurderinger af vindmøllernes påvirkning på fredede naturområder og dyrelivet.

De nye vindmølleplaner skal nu en tur forbi Økonomiudvalget i kommunen.

Se indslaget: Seks vindmøller på 150 meter er igen i spil ved Skjørringe Gods på Falster. Et scenarie som områdets bebobere ellers havde troet var skrinlagt.

Nyhedsoverblik