Efter kritik: Regionens gymnasierektorer går sammen i fælles front

Rektorer fra Region Sjællands almene gymnasier forsvarer sig mod kritik fra to ministre. Samtidig inviterer de ministrene til en tur på skolebænken.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I sidste uge meddelte undervisnings­minister Merete Riisager (LA) og uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V), at de var bekymrede over gymnasiernes udvikling.

I et stort interview i Berlingske gjorde de to ministre det klart, at gymnasieelevernes faglige niveau skal granskes, fordi det simpelthen ikke er højt nok.

I hårde vendinger kritiserede de gymnasierne, men i dag har 18 rektorer fra de almene gymnasier i Region Sjælland taget bladet fra munden.

Postulater i stedet for dokumentation 

Rektorerne vil ikke finde sig i det hårde angreb, og i en kommentar i dagens udgave af Berlingske inviterer de de to ministre til et besøg på skolebænken på et af deres gymnasier.

skole_elever1.jpg
Læs også
Adgangskrav vil true sjællandske gymnasier
skole_elever1.jpg
Læs også
Adgangskrav vil true sjællandske gymnasier

Det mener nemlig, at ministrene kunne lære noget af gymnasieundervisningen.

I kommentaren beskylder rektorerne de to ministre for at bygge deres postulater på mavefornemmelser i stedet for at have deres belæg i orden.

De understreger, at det lige nøjagtigt er det, de lærer deres elever ikke at gøre.

Stigende elevtal

I artiklen i Berlingske siger uddannelses- og forskningsminister Søren Pind blandt andet, at for mange unge går i gymnasiet.

- Der er stor forskel på, hvad den enkelte er motiveret for. Hvis man siger, at alle kan alt, risikerer man at udvande uddannelse. Det er sket for gymnasiet.

Rektorerne mener dog ikke, at barren er sænket i takt med gymnasiernes stigende elevtal. Tværtimod.

De mener, at stigningen lige netop viser, at de unge er ambitiøse.

uddannelse-oversigt.jpg
Læs også
Kort: Se, hvordan gymnasierne nær dig klarer sig
uddannelse-oversigt.jpg
Læs også
Kort: Se, hvordan gymnasierne nær dig klarer sig

Niveauet skal granskes

I sidste uges artikel i Berlingske offentliggør de to ministre, at de vil indføre tre tiltag, der kan kortlægge niveauet på de danske gymnasier.

De vil undersøge, hvordan elevernes faglige niveau i en række udvalgte fag har ændret sig over de seneste 50 år, og høre universitetsundervisere, hvordan de oplever niveauet hos deres førsteårsstuderende.

Samtidig vil de nedsætte et aftagerpanel, der skal undersøge, om gymnasiereformen fra 2016 gør eleverne mere studieparate. 


Nyhedsoverblik